DFB Pokal

Freiburg prvi put u povijesti u finalu Njemačkog kupa

Nogometaši Freiburga plasirali su se u finale ovosezonskog izdanja Njemačkog kupa. Oni su u prvom polufinalnom dvoboju kao gosti svladali Hamburger SV sa 3-1.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2022. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gosti su sve riješili već u prvom poluvremenu kada su golovima Petersena (11), Hoeflera (17) i Grifa (35-11m) ostvarili nedostižnu prednost, da bi pred sam kraj dvoboja Glatzel (88) ublažio poraz domaćih.

Ermedin Demirovic igrao je za Freiburg od 64. minute.

Freiburg će tako po prvi put u klupskoj povijesti zaigrati u finalu Kupa, a suparnik će mu 21. svibnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu biti bolji iz dvoboja RB Leipzig - Union Berlin koji će se igrati u srijedu.

Dosad je 25 različitih klubova osvajalo Njemački kup, no ove sezone će na taj popis biti dodano novo ime jer ni RB Leipzig niti Union Berlin kao ni Freiburg nikada nisu podizali pobjednički pehar, piše Hina.

Union Berlin je jednom igrao u finalu, 2001. godine i izgubio od Schalkea 04, dok je RB Leipzig posljednjih godina dva puta stizao u završnicu, ali je 2019. izgubio od Bayerna, a prošle godine od Borussije iz Dortmunda.

Kopirati
Drag cursor here to close