Važno je da prvo prohoda

Francuzu Diakhabyju nakon teške ozljede upitan nastavak karijere

Kako sada stvari stoje oporavak će biti izuzetno dugo, pitanje je uopće, hoće li se Francuz vraćati na teren. On je poručio svojim pratiocima da ga čeka "duga i teška borba".
Sport / Nogomet | 05. 03. 2024. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Valencia i Real Madrid su u subotnjem duelu remizirali, dok je utakmica obilježila teška ozljeda Francuza Diakhabyja. Koliko je ozljeda teška i ozbiljna vidjelo se to odmah po reakcija igrača jedne i druge ekipe. Francuz je sa stadiona otišao ravno u bolnicu iz koje je stigla informacija kako je stradalo koljeno.

Kako sada stvari stoje oporavak će biti izuzetno dugo, pitanje je uopće, hoće li se Francuz vraćati na teren. On je poručio svojim pratiocima da ga čeka "duga i teška borba", ali da je spremna da se bori i vrati na teren jači nego ikada ranije. Dr. Enrique Gastaldi iz Valencije je dao svoje viđenje situacije i nije veliki optimista, barem ne u ovom trenutku.

Stradao je prednji i zadnji ukršteni ligament koljena. U pitanju je jako rijetka ozljeda, najozbiljnija koju jedan nogometa može da ima u koljenu. Pretpostavljam da je pokidao četiri ili pet ligamenata. Luda ozljeda u svakom pogledu. Kada je u pitanju dislokacija (ispadanje koljena), kost izlazi iz ležišta. To znači automatski i kidanje ligamenata, prednjeg, zadnjeg, lateralnog... Kada kost ošteti ligamente, može da dođe do komplikacija koje moraju odmah da se uzmu u obzir, jer postoji mogućnost da je kost potrgala arteriju. S ovakvom ozljedom, sve što možete napraviti jeste operativnim zahvatom pacijentu možete osigurati ponovo da hoda", pojasnio je Gastaldi.

Istovremeno neke njegove kolege ukazuju na to da kod ovakvih ozljeda strada hrskavica i da je upitno uopće hoće li Diakhaby nastaviti svoju karijeru.

Kopirati
Drag cursor here to close