Odluka

Francuska zatvara svoje granice navijačima nogometnog kluba Lazio

"Način postupanja kao s teroristima, koji se sukobljavaju na nogometnom utakmicama i potkopavaju sliku glavnog grada Italije i njezinih građana.''
Sport / Nogomet | 01. 11. 2021. u 19:57 L.Č. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijači Lazija neće moći otputovati u Marseille uoči utakmice Europske lige koja se održava u četvrtak. Odluku je donio francuski ministar unutarnjih poslova, Gerald Darmanin.

U prilog svojoj odluci ministar govori o ''nasilnom ponašanju'' pripadnika navijača te skupine koji se ponavljaju tijekom putovanja u inozemstvo, a posebno pjevanje fašističkih pjesama i izvođenja rimskih pozdrava.

Ministarstvo unutarnjih poslova, u posljednjih nekoliko sati potpisalo je naredbu da ''pristašama Lacija ili onima koji se ponašaju kao takvi je zabranjen pristup Velodromu, stadionu u Marseillesu, ali čak i ulazak u Francusku putem cestovnog, željezničkog, lučkog i aerodromskog graničnog područja od srijede 3. do četvrtka 4. studenoga'', prenosi La Reppublica.

Odluka je odmah izazvala političke reakcije.

"Način postupanja kao s teroristima, koji se sukobljavaju na nogometnom utakmicama i potkopavaju sliku glavnog grada Italije i njezinih građana. Molimo gradonačelnika Rima, Gualtierija da intervenira te da osudi ovu odluku i brani dobar ugled grada i Rimljana'', izjavio je Francesco Loltare, šef stranke Fratelli d'italia.

 

Kopirati
Drag cursor here to close