Zrinjski-Legija

FOTO | Poznate 'face' na tribinama: Braća Mamić bodre Plemiće protiv Legije

Ekipu iz Mostara tako večeras iz VIP lože bodre ...
Sport / Nogomet | 26. 10. 2023. u 20:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz veliki broj navijača koji su iz cijele Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske došli podržati ekipu Zrinjskog u utakmici protiv Legije iz Varšave, objektiv našeg fotoreportera uhvatio je i poznate 'face' na tribinama.

Među prvima na tribine su stigla braća Zoran i Zdravko Mamić.

Oni su u društvu ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi HNŽ Donke Jovića, koji je inače i u Upravi gabelskog GOŠK-a, došli dati podršku Zrinjskom.

Inače, ijeke navijača mostarskog Zrinjskog sa obilježjima Plemića počele su se satima prije utakmice slijevati prema stadionu gdje će Zrinjski ugostiti Legiju iz Varšave.

Radi se o dvoboju trećeg kola UEFA Konferencijske lige.

Vrijedi podsjetiti kako je Europska nogometna federacija (UEFA) zabranila navijačima Legije je put na gostovanje u Bosnu i Hercegovinu, odnosno Mostar, nakon popriličnog kaosa kojeg su napravili na meču protiv AZ Alkmaara u Nizozemskoj.

Imali su obračun s policijom, jedan od policajaca je s ozljedama glave završio u bolnici, pa je UEFA nakon svega viđenog odlučila reagirati, te je poljski klub zbog navijača kažnjen s 15.000 eura.

''Mi nemamo još informacije je li netko od poljskih navijača došao u Mostar. Uvezali smo se s Graničnom policijom BiH, imamo korespondenciju s njima, ako itko bude pokušao prijeći, da ga vrate i da obavijeste naš Operativni centar. Postoje već mehanizmi da to spriječimo'', rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ).

Dvoboj između Zrinjskog i Legije počinje u 21 sat na stadionu pod Bijelim brijegom.

Utakmicu sudi Andrei Florin Chivulete, Rumunj koji je poznat ranijem prekidanju utakmice zbog navijačkog skandiranja.

Kopirati
Drag cursor here to close