Razlog privođenja nepoznat

Kaos u Nizozemskoj, privedeni igrači Legije Pankov i Josue

Obzirom na to da nisu poljski državljani čeka se kontakt s portugalskim i srpskim konzulatima. Poljaci su šokirani ovakvim ponašanjem nizozemske policije i nitko u zemlji ne može saznati što se događa s dvojicom nogometaša.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2023. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatne stvari su se događale nakon završetka utakmice AZ Alkmaar - Legija. Kaos je nastao nakon završetka utakmice nakon što je tamošnja policija odlučila u jednom trenutku zatvoriti stadion dok su se na njemu još uvijek nalazili nogometaši Legije koji su spremali stvari u autobus. Nikome nije bilo jasno što se točno događa, a potom je policija iz nekog razloga odlučila okružiti autobus poljskog kluba.

Informacije govore kako je u jednom trenutku upotrebljena i sila, a vrlo brzo nakon toga uhapšeni su bili Josue i Radovan Pankov. Naravno da je u takvoj situacije moguće sve da se desi pa je tako predsjednik Legije u pokušaju da zaustavi privođenje dvojice igrača ušao u sukob sa policajcima iz kojeg je izvukao deblji kraj. Dobio je udarac u glavu dok je dio osoblja također zaradio udarce palicama tamošnje policije. Ipak, nakon više od dva sata čekanja autobus s igračima Legije je napustio stadion.

Kada je riječ o Joseu i Pankovu još uvijek nije poznata njihova situacija. Obzirom na to da nisu poljski državljani čeka se kontakt s portugalskim i srpskim konzulatima. Poljaci su šokirani ovakvim ponašanjem nizozemske policije i nitko u zemlji ne može saznati što se događa s dvojicom nogometaša. Nizozemci s druge strane tvrde da je jedan policajac nokautiran na tribini od strane poljskih huligana.

Video: Gužva i privođenje igrača Legije 

U poljskom klubu su bijesni na ponašanje osiguranja i policije, a jedan od čelnika kluba Jarek Jankowski sve je opisao kao "apsolutni skandal". "Fizički integritet nekoliko igrača i članova stožera narušen je od strane osiguranja i policije. Situacija bez presedana”, piše Jankowski na društvenoj platformi.

Prije utakmice također je bilo nemirno oko stadiona. Nizozemski dnevnik "Noordhollands Dagblad" izvijestio je o sukobima navijača Legije i policije prije utakmice. Jedan od policajaca je navodno izgubio svijest, a navijači su policajcima oduzeli palice i sprej. Policija je upotrijebila suzavac kako bi zaustavila navijače, no neki su probili ulazna vrata stadiona. U središtu grada je bilo mirno.

Kopirati
Drag cursor here to close