Stiže Legia

Rendulić: Rasterećeno na Legiju, ali ne i opušteno

Krunoslav Rendulić i Mario Ćuže podijelili su mišljenja o novoj europskoj utakmici Zrinjskog u Europi, sudaru s poljskom Legijom.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2023. u 13:40 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski ima u četvrtak novu europsku utakmicu, a kada je ljetos obavljen ždrijeb stavio Plemiće u grupu E nitko ni u najluđim snovima nije pomišljao da će Zrinjski nakon dva kola biti prvi na ljestvici.

Ipak, situacija u ovoj skupini je specifična, svi imaju po tri boda i to omogućava Mostarcima da rasterećeni dočekaju Legiju iz Varšave.

"Nestvarno je da smo nakon dva kola prvi na ljestvici, ali to je činjenično stanje. Istina je da Legia nije u bajnoj rezultatskoj poziciji, ali tko god je gledao ove njihove poraze mogao je vidjeti da je moglo otići i na drugu stranu", rekao je uoči Legije Krunoslav Rendulić te dodao:

"Očekujem da pružimo kvalitetnu igru, a naš cilj je pobjeda protiv bilo koga da igramo. Dobro je da možemo psihološki rasterećeno odigrati, ali ne bez ambicija, jer ako dobijemo, a nadam se da hoćemo, možemo potpuno zakomplicirati skupinu", istaknuo je trener Zrinjskog.

Bljesak.info / Konferencija HŠK Zrinjski uoči dolaska Legije

Rendulić kaže kako Andrija Balić zbog viroze neće konkurirati za momčad, a Mario Tičinović ima problema s leđima, no sve je bolje i moguće da će biti spreman. Za suprotstaviti se Legiji trebat će mu sve raspoložive snage.

"Momčad koja dobije Aston Villu ima ogromnu kvalitetu. Ove zadnje četiri utakmice nisu bili u najboljem stanju, ali svaka momčad ima uspone i padove. Ta njihova loša serija ne mijenja moje mišljenje o Legiji".

Zrinjski Legiju dočekuje nakon uvjerljive 3:0 pobjede u gradskom derbiju s Veležom i 0:0 u derbiju s Borcem, ali sve to Rendulić je morao arhivirati.

"Kada igrate na dva fronta kao mi, uskoro i na tri, nemate puno vremena za analizu. Bitno je da nema ozljeda, da imamo širok roster i da su svi na dispoziciji. Ovakve utakmice su nagrada za igrače i u njima treba uživati, ali ne opušteno nego dati sve od sebe", zaključio je Krunoslav Rendulić.

 

Utakmica između Zrinjskog i Legije iz Varšave igra se u četvrtak u 21 sat, prijenos je na Arena Sport TV.


Standings provided by Sofascore

 

 

Ćuže: Legia dobra ali i nas se pita

Mario Ćuže ističe kako je Legia odlična ekipa, ali da ni u kom slučaju nije momčad koju se ne može pobijediti.

"Čeka nas teška utakmica protiv odlične ekipe, ali i nas će se nešto pitati, pogotovo jer igramo pred našim navijačima. Dokazali smo dosad da se možemo nositi s takvim ekipama i idemo na pobjedu", rekao je Ćuže te dodao:

"Analizirali smo ih, vidjeli smo da imaju jako kvalitetne pojedince, ali isto tako i mana koje možemo iskoristiti". 

 

Kopirati
Drag cursor here to close