Coppa Italia

Fiorentina i Juventus u polufinalu talijanskog kupa

Nogometaši Fiorentine plasirali su se u polufinale Kupa Italije pobijedivši Atalantu s 3-2 u četvrtfinalnom dvoboju odigranom u Bergamu u četvrtak. Juventus je slavio protiv Sassuola 2:1.
Sport / Nogomet | 10. 02. 2022. u 23:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uzbudljiv dvoboj pun preokreta odigrali su u Bergamu Atalanta i Fiorentina u okviru četvrtzavršnice Kupa Italije.

Poljak Krzysztof Piatek u 9. minuti je doveo Fiorentinu u vodstvo pogotkom iz kaznenog udarca.

Izjednačio je Zappacosta u 30. minuti, a vodstvo Atalanti donio je Boga u 56. minuti.

U 71. minuti domaći vratar Musso je obranio Piatekov udarac s bijele točke, ali je Poljak odbijenu loptu poslao u mrežu i izjednačio na 2-2.

U 79. minuti Fiorentina je ostala s igračem manje, jer je Lucas Martinez Quarta dobio drugi žuti karton.

No, gosti su i brojčano inferiorni došli do pobjedničkog pogotka u trećoj minuti sučevog dodatka, a postigao ga je srbijanski branič Nikola Milenković.

Fiorentina će u polufinalu igrati protiv Juventusa koji je u Torinu bio bolji od Sassuola rezultatom 2:1. Junak meča bio je Dušan Vlahović.

Juventus je bolje ušao u meč i već u trećoj minuti dolazi do vodstva. Paulo Dybala lijepo pogađa za 1:0.

Sassuolo je potom kreće po izjednačenje. Gosti stvaraju nekoliko opasnih situacija, a u 24. minuti meča Traore spektakularnim golom zabija za 1:1.

Nastavak donosi nekoliko sjajnih šansi za Juve. McKennie je u 56. minuti uzdrmao vratnicu, da bi u 73. minuti u nekoliko sekundi Juve promašio još tri zicera.

Ipak, u 88. minuti Juventus dolazi do drugog gola i pobjede. Dušan Vlahović se majstorski oslobodio čuvara, ušao je u kazneni prostor i zatim uz pomoć Ruana zabija gol za 2:1 i pobjedu Juventusa.

Kopirati
Drag cursor here to close