Na krilima Balea

FIFA klupsko SP: Real Madrid u finalu

Real će subotnjem finalu tražiti treću svjetsku titulu u nizu. Njihov protivnik Al-Ain je u utorak nakon jedanaesteraca svladao južnoameričkog prvaka River Plate.
Sport / Nogomet | 19. 12. 2018. u 22:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski prvak Real Madrid na krilima Garetha Balea plasirao se u finale Svjetskog klupskog prvenstva, u kojem će u subotu igrati protiv domaćina natjecanja Al-Aina, kojeg vodi bivši Dinamov trener Zoran Mamić.

Real je u polufinalu s 3:1 nadigrao prvaka Azije, japansku Kashimu Antlers. Sva tri gola zabio je Bale, koji je 'kraljevski klub' doveo u vodstvo krajem prvog poluvremena, u kojem je Kashima bila ravnopravan, na trenutke čak i bolji protivnik. No, u 44. minuti Bale i Marcelo odigrali su dupli pas, nakon čega je Velšanin zabio iskosa s lijeve strane.

Već početkom nastavka Bale je s još dva gola riješio utakmicu, u 53. minuti iskoristio je grešku Kashimine obrane, a dvije minute potom zabio je najljepši gol, pogodivši rašlje iskosa nakon još jedne asistencije Marcela.

Luka Modrić je solidno odigrao svih 90 minuta. Real će subotnjem finalu tražiti treću svjetsku titulu u nizu. Njihov protivnik Al-Ain je u utorak nakon jedanaesteraca svladao južnoameričkog prvaka River Plate.

Kopirati
Drag cursor here to close