Debakl

Feyenoord zabio Šahtaru čak sedam golova u Europskoj ligi

Nogometaši nizozemskog Feyenoorda postali suvlasnici najuvjerljivije pobjede u povijesti Europske lige koje je u današnjem formatu zaživjelo 2009. Svladali su pred svojim navijačima ukrajinski Šahtar s čak 7-1.
Sport / Nogomet | 16. 03. 2023. u 22:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Šahtara je u uzvratnom dvoboju osmine finala već je na poluvremenu zaostajala za tri pogotka na legendarnom "De Kuipu" u Rotterdamu.

No, ekipa hrvatskog trenera Igora Jovićevića potpuno se raspala u prvom dijelu drugog poluvremena, kad su im Nizozemci u razmaku od sedam minuta zabili još tri gola.

Meksikanac Santiago Gimenez je već u 9. minuti po prvi put svladao gostujućeg vratara Trubina, da bi do kraja poluvremena dvaput mrežu zatresao kapetan Feyenoorda Turčin Orkun Kokču, u 24. minuti preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora, a u 38. minuti iz kaznenog udarca.

Potom je dva pogotka postigao Marokanac Oussama Idrissi, prvog u 49., a drugog u 60. minuti.

Za 6-0 strijelac je u 64. minuti bio Iranac Alireza Jahanbakhsh, a za 7-0 se pobrinuo Brazilac Danilo Pereira u 67. minuti. Poraz ukrajinske momčadi ublažio je u Venezuelanac Kevin Kelsy u 87. minuti, piše Hina. GOLOVI

Ova pobjeda je druga najveća za nizozemsku momčad u europskim natjecanjima u nokaut fazi još od sezone 1979/1980. kada je Ajax svladao Omonia Nikoziju 10:0.

Kopirati
Drag cursor here to close