Gdje će se igrati Superkup

Fenerbahçe i Galatasaray neće u Saudijsku Arabiju

"Superkup se igra u zemlji koja krši Atatürkove principe i revoluciju", jasno je poručio Dündar
Sport / Nogomet | 07. 11. 2023. u 01:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fenerbahçe i Galatasaray su udružili snage, što se baš često ne događa u Turskoj. Jedni su prvaci iz prošle sezone, drugi su uzeli Kup, pa će logično igrati Superkup. Međutim, pitanje je gdje će se ta utakmica igrati.

Saudijska Arabija je Turskom nogometnom savezu ponudila organizaciju Superkupa, a iz Saveza su ubrzo, navodno nakon što su tu ponudu razmotrili s klubovima, objavili kako će se Superkup igrati u Rijadu. Činilo se kao gotova stvar, ali su se onda javili klubovi
koji su odbili igrati u Saudijskoj Arabiji.

"Utakmica Superkupa za sezonu 2022./23. između prvaka Galatasaraya i pobjednika Kupa Fenerbahçea igrat će se u subotu 30. prosinca 2023. godine u 20 sati na stadionu Al-Awwal Park u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije", priopćili su iz Saveza.

Fenerbahçe je imalo redovitu sjednicu u studenom, a Uğur Dündar iz kluba je otkrio kako se oni protive prijedlogu Saveza.

"Superkup se igra u zemlji koja krši Atatürkove principe i revoluciju", jasno je poručio Dündar pa na glasanje dao prijedlog da se ta utakmica igra na Olimpijskom stadionu Atatürk u Istanbulu koji je jednoglasno usvojen.

Ranije se o istoj temi pričalo i u Galatasarayu, a potpredsjednik kluba Metin Öztürk je otkrio kako su i oni protiv.

"Superkup je najambiciozniji događaj koji će se igrati izvan zemlje. Kao navijač ne želim da se Superkup igra izvan Turske. Tako mislim ja, ali i 30 milijuna navijača. Siguran sam da i navijači Fenerbahçea žele isto", rekao je Öztürk pa dodao:

"Ta odluka nije konačna. Savez bi trebao odmah odustati od toga. Možemo igrati i Ankari, Erzurumu, Samsunu ili na Fenerbahçeovom stadionu. Igrat ćemo na Olimpijskom stadionu Atatürk. Neka dođu navijači oba kluba", zaključio je potpredsjednik Galatasaraya.

Kopirati
Drag cursor here to close