Opasno zagrizli

Turski mediji tvrde: Galatasaray želi Livakovića

Sport / Nogomet | 31. 03. 2023. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: UEFA EURO 2024 / Dominik Livaković

Nakon što se pojavila vijest da Dominika Livakovića želi Villarreal, sada stižu nove informacije za sjajnog golmana Dinama i Hrvatske.

Livaković je prema pisanju turskog Fotomaca zaludio čelnike Galatasaraya, koji ga silno žele dovesti.

Očekivano? 

Galatasaray je gledao njegovu izvedbu protiv Turske, gdje je skinuo dva zicera u samo deset minuta, a pratili su ga i puno ranije, prenosi Gol.hr

Livakoviću istječe ugovor s Dinamom na ljeto 2024. godine i može se očekivati da će ovog ljeta napustiti Maksimir. Turski medij piše kako je dao zeleno svjetlo za dolazak u Istanbul.

''Galatasaray šalje ponudu za Livakovića, koji jedva čeka napraviti inozemni transfer. Trenutačno vrijedi 14 milijuna eura, a Galatasaray u njemu vidi zamjenu za Musleru koji odlazi'', piše Fotomac.

Hrvatski prvak Dinamo, unutar kojeg se vodi neizvjesna borba za upravljanje klubom, prodao je u posljednja dva mjeseca dvojicu važnih igrača, Mislava Oršića i kapetana Arijana Ademija.

10 milijuna eura 

Odlazak Livakovića, koji se u prosincu iskazao na Svjetskom prvenstvu, gdje je s Hrvatskom osvojio brončanu medalju, dodatno bi Modrima umanjio izglede za ulazak u Ligu prvaka iduće sezone, no stiglo je pravo vrijeme za takav transfer.

Livaković je u Dinamo došao iz Zagreba još 2016. godine, a upisao je 273 nastupa.

Procjenjuje se kako će 10 milijuna eura biti dovoljno da Dinamo pusti svojeg vratara godinu dana prije isteka aktualnog ugovora. Toliko iznosi i odštetna klauzula u njegovom ugovoru.

Vidjet ćemo hoće li Turci pokušati sniziti tu cijenu te hoće li Modri pristati i na manji iznos, kao što je to bio slučaj u transferima Oršića i Ademija koji su zadužili klub, ali i htjeli napraviti transfer karijere.

Kopirati
Drag cursor here to close