Očekivana odluka

Faruk Koca doživotno izbačen iz nogometa

Kako se radi o kazni dužoj od tri godine, u konačnici to znači trajno oduzimanje prava obavljanja bilo kakvih administrativnih, sportskih ili drugih aktivnosti vezanih uz nogomet, uključujući i ulazak na stadione u službenim takmičenjima.
Sport / Nogomet | 14. 12. 2023. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Ankaragucua Faruk Koca kažnjen je doživotnom zabranom rada u nogometu zbog udaranja šakom u glavu suca odmah po završetku utakmice, dok je Ankaragucu kažnjen igranjem pet domaćih susreta bez prisustva gledatelja te s dva milijuna lira (oo 65 tisuća eura), odlučila je Disciplinska komisija Turskog nogometnog saveza (TFF).

Nakon što je u dvoboju Ankaragucua i Rizespora igranom u ponedjeljak gostujući sastav poravnao na 1-1 u sedmoj minuti nadoknade vremena, Koca je utrčao na travnjak te udario glavnog suca utakmice Halila Umuta Melera šakom u glavu. Nakon što je pao na teren, Meler je dobio još nekoliko udaraca nogom te je završio u bolnici iz koje je pušten u srijedu.

U priopćenju objavljenom na web-stranici TFF-a navedeno je da je Faruk Koca kažnjen s pet godina zabrane obavljanja bilo kakve funkcije u nogometu, međutim kako se radi o kazni dužoj od tri godine, u konačnici to znači trajno oduzimanje prava obavljanja bilo kakvih administrativnih, sportskih ili drugih aktivnosti vezanih uz nogomet, uključujući i ulazak na stadione u službenim takmičenjima.

Gulsen Yilmaz i Cengiz Gokay, dvojica menadžera Ankaragucua, dobili su upozorenje, Cahit Sahin je dobio upozorenje kao i oduzimanje prava od 75 dana i novčanu kaznu od 140.000 lira (oko 4.400 eura), a Yusuf Bugra Tanik dobio je 45 dana oduzimanja prava i novčane kaznu od 210.000 lira (oko 6.600 eura).

U saopćenju se navodi da su dužnosnici kluba Yunus Sahin i Kenan Celikkaya također trajno lišeni prava, dok su Ismail Develi, Mucahid Osman Karabay, Burak Koca, Hakan Apaydin i Ahmet Ozturk dobili kazne upozorenja.

Kopirati
Drag cursor here to close