Nakon napada na suca

Tursko prvenstvo prekinuto

Turski nogometni savez je odmah sazvao izvanredni sastanak na kojem je donesena ova odluka. Istovremeno, Udruga turskih sudaca pozvala je svoje članove da iskoriste svoje pravo na povlačenje.
Sport / Nogomet | 12. 12. 2023. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon teškog fizičkog napada na suca utakmice Ankaragücü - Rizespor donesena je odluka kako se prvenstvo prekida. Do daljnjega. Turski nogometni savez je odmah sazvao izvanredni sastanak na kojem je donesena ova odluka. Istovremeno, Udruga turskih sudaca pozvala je svoje članove da iskoriste svoje pravo na povlačenje, što dodatno komplicira situaciju oko nastavka sezone.

Predsjednik Ankaragücüa Faruk Koca ušao je na travnjak nakon utakmice i šakom u lice udario suca Umuta Melera. Nakon što je sudac završio na tlu, nekoliko osoba u civilu je nastavilo nogama udarati suca koji se nekako pridigao. Sudac je uz jake mjere osiguranja odveden u svlačionicu, a kamere su zabilježile hematom ispod njegovog lijevog oka. Na teren su utrčali i navijači Ankaragücüa, a dio njih skandirao je predsjedniku kluba.

Napadnuti sudac trenutačno se nalazi na bolničkom liječenju, a povodom ovih izgreda dosad su, navode turski mediji, uhićene tri osobe među kojima i predsjednik nogometnog kluba Ankaragucu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close