Njemački suci

Evo koliko će koštati suđenje derbija Hajduka i Dinama

HNS je početkom mjeseca, nakon VAR afere, donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2024. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajduk i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39) iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu.

Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca, nakon VAR afere, donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud.

Jedan od najboljih njemačkih sudaca

Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u pobjedi 2:0 nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi.

Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA-inu oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern.

Redovan na najvećim natjecanjima

Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine, kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica.

Ovako uglednog suca HNS treba sukladno tome i platiti. Siebert će dobiti 6 tisuća eura, a svaki od njegova dva pomoćnika po 3 tisuće eura. Dakle, 12 tisuća eura bez honorara četvrtom sucu i sucima u VAR sobi, piše sportalo.

Kopirati
Drag cursor here to close