Čeka se presuda

Evertonu prijeti oduzimanje 12 bodova

Premier liga je klub iz Liverpoola u ožujku optužila za kršenje financijskog fair-playa. Everton je u trogodišnjem periodu imao gubitak od gotovo 372 milijuna funti, a granica u natjecanju iznosi 105 milijuna.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2023. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Everton se nalazi u velikim problemima te bi se mogli suočiti s čak 12 oduzetih bodova ako ih Premier liga proglasi krivima za kršenje financijskog fair playa, piše Daily mail.

Mail Sport otkrio je prošli tjedan da je disciplinsko saslušanje Evertona o navodnim prekršajima počelo u tajnosti, a neovisna komisija trebala bi donijeti konačnu odluku o tome jesu li počinili prekršaj.

O čemu se točno radi? Premier liga je klub iz Liverpoola u ožujku optužila za kršenje financijskog fair-playa. Everton je u trogodišnjem periodu imao gubitak od gotovo 372 milijuna funti, a granica u natjecanju iznosi 105 milijuna.

Presuda o Evertonovoj financijskoj situaciji očekuje se kasnije ovog tjedna, a Premier liga se već priprema ako ona bude osuđujuća. Žele da klub bude oštro kažnjeni ako se nedjelo dokaže, te će preporučiti oduzimanje čak 12 bodova.

Momčad Seana Dychea trenutno se nalazi na 16. mjestu na tabeli Premier lige nakon što je uzela sedam bodova u prvih devet utakmica. Ako liga ispuni prijetnju, spustili bi se na minus pet bodova, predstavljajući im veliki zadatak da ostanu u ligi.

Podsjetimo, u posljednje dvije sezone Everton se spasio ispadanja tek u posljednjem i pretposljednjem kolu.

Kopirati
Drag cursor here to close