Rasplet u Premiershipu

Everton se spasio, Leeds i Leicester završili u Championshipu

Naravno da su navijači Evertona do posljednjih trenutaka strahovali, a nije im bilo lako s obzirom na to da je utakmica imala nadoknadu od deset minuta. Još su i gosti prijetili u tom periodu ali do izjednačenja nisu došli.
Sport / Nogomet | 28. 05. 2023. u 20:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završena je sezona u Premiershipu. Sada je sasvim jasno, Southamptonu koji je još ranije ispao u Championship, danas su se pridružili Leicester i Leeds. Everton se uspio spasiti.

U posljednjem kolu Everton je tražio pobjedu protiv Bournemoutha i na kraju ju je pronašao golom Doucourea iz 57. minute. Naravno da su navijači Evertona do posljednjih trenutaka strahovali, a nije im bilo lako s obzirom na to da je utakmica imala nadoknadu od deset minuta. Još su i gosti prijetili u tom periodu ali do izjednačenja nisu došli.

U takvoj situaciji ceh je platio Leicester koji je 2016. godine bio prvak, koji je u sezoni 2020/21 osvojio FA Cup i probio se do polufinala Konferencijske lige. Vodio je Leicester 2:0 golovima Barnesa u 34. i Faesa u 62. minuti nakon čega je očito samo osluškivao rezultat Evertona koji mu na kraju nije išao u prilog. Leeds se također borio za očuvanje prvoligaškog statusa, ali nije uspio obaviti ni svoj dio posla, premda je ovisio i o drugim rezultatima.

Tottenham je svladao Leeds u gostima 4:1 uz dva pogotka Harryja Kanea i po jedan Pedra Porra i Lucasa Moure. Naredne sezone će u Premiershipu igrati Burnley, Sheffield United i Luton. Što se tiče preostalih utakmica, Arsenal je na domaćem terenu razbio Wolverhampton 5:0, Xhaka se od Topnika oprostio na kraju postigavši dva gola.

Manchester United je na Old Traffordu svladao Fulham 2:1 nakon preokreta. Newcastle i Chelsea su remizirali baš kao i Southampton i Liverpool, s tim da je ovaj susret završio rezultatom 4:4. Zanimljivo,
Southampton je vodio 4:2, ali su Redsi za 100 sekundi zabili dva gola.

Prvak Manchester City je poražen kod Brentforda s 0:1, što je sastavu Josepa Guardiole bio peti prvenstveni poraz u sezoni. Jedini gol dao je Pinnock u 85. minuti.

U Ligu prvaka će Manchester City, Arsenal i Manchester United, Newcastle će u kvalifikacije. Liverpool, Brighton će u Europsku ligu, Aston Villa u Konferencijsku, s tim što treba vidjeti, pričekati kako će se završiti finale Konferencijske lige ove sezone s obzirom na to da West Ham igra finale protiv Fiorentine.

Kopirati
Drag cursor here to close