Premiership

Newcastle osigurao Ligu prvaka, Leicester korak do ispadanja

Nogometaši Newcastle Uniteda osigurali su plasman u Ligu prvaka nakon što su u susretu 37. kola engleskog prvenstva na St. James Parku odigrali 0-0 protiv Leicester Cityja.
Sport / Nogomet | 22. 05. 2023. u 23:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovim bodom "Svrake" su kolo prije kraja pobjegle petoplasiranom Liverpoolu na nedostižna četiri boda prednosti.

S druge strane Leicester je sada u teškoj, gotovo bezizlaznoj situaciji, korak do plasmana u niži rang natjecanja. Domaćin je bio bliže pobjedi, međutim igrači Newcastlea su čak tri puta gađali okvir gola.

U 41. minuti je Callum Wilson pogodio lijevu stativu, dvije minuta kasnije je Miguel Almiron pogodio desnu stativu, da bi okvir gola pogodio i Bruno Guimaraes u 72. minuti.

Najbolju priliku gosti su imali u drugoj minuti sudačke nadoknade. James Maddison je ubacio s desne strane, a Timothy Castagne sjajno pucao, no Nick Pope je fantastično reagirao. Bio je to prvi i jedini udarac gostiju u okvir gola.

Na vrhu ljestvice je novi, stari prvak Manchester City s 88 bodova, Arsenal na drugom mjestu ima 81 bod, dok je Newcastle treći sa 70 bodova. Slijede Manchester United sa 69 i Liverpool sa 66 bodova.

Leicester je napredovao za jedno mjesto, sada je 19. ali i dalje je u zoni ispadanja sa 31 bodom, koliko ima i Leeds United stepenicu niže. Ispred njih je Everton s dva boda više.

Upravo između Leicestera, Leedsa i Evertona treba tražiti dva kluba koja će se pridružiti Southamptonu u nižem rangu natjecanja.

Everton u zadnjem kolu očekuje domaći ogled protiv Bournemoutha, Leicester City će dočekati West Ham, dok Leeds United dočekuje Tottenham, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close