Southampton drugoligaš

VIDEO I Navijač Leedsa krenuo prema treneru Newcastlea, Kovačić se ozlijedio

Kovačić je u 41. minuti bez vidljivog kontakta sa suparnikom počeo šepati na desnu nogu, a potom je sjeo na travnjak i nakon ukazane pomoći odlučio izaći s terena.
Sport / Nogomet | 13. 05. 2023. u 19:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolo u Premiershipu su otvorili Leeds i Newcastle, momčad koje se bore za opstanak odnosno Ligu prvaka. Utakmica koja je bila izuzetno značajna za obje momčadi završila je rezultatom 2:2. U sjajnoj atmosferi, Leeds je po bodove spasa krenuo sjajno, ranim golom Lukea Aylinga. Imali su u penal domaći, ali je jedanaesterac Patricka Bamforda skinuo golman Newcastlea Nick Pope.

Samo tri minute kasnije, Newcastle je preko Calluma Wilsona došao do izjednačenja. Novi penal imamo u 69. minuti, ovaj put na drugoj strani. Opet je Wilson strijelac, pa je Leeds u problemima. U 79. minuti, Kristensen je golom za 2:2 probudio nadu domaćih navijača, ali se rezultat nije promijenio do kraja. Junior Firpo je zaradio crveni karton, međutim puno veći problem se dogodio u finišu utakmice. Navijač Leedsa dotrčao je do trenera protivničke momčadi, a potom je krenulo naguravanje prije nego što je reagiralo osiguranje te je čovjek udaljen s terena.

Video: Leeds - Newcastle 

Sve se to dogodilo na samom kraju utakmice kada je semafor već otkucao 90 minuta, a Newcastle je imao slobodan udarac u opasnoj zoni. Scena je očito omela igrače na terenu pa je tako izvođač Trippier samo pogodio zid, a nedugo nakon toga sudac je svirao kraj.

"Bilo je to pravo iznenađenje. Bio sam usredotočen na utakmicu i to je bila posljednja stvar koju sam očekivao da će se dogoditi" izjavio je šokirani Howe kada su ga nakon utakmice pitali za mišljenje o incidentu.

Chelsea nije uspio pobijediti pred svojim navijačima Nottingham Forest odigravši 2:2 na Stamford Bridgeu, a loša vijest za hrvatsku nogometnu reprezentaciju je ozljeda Matea Kovačića, zbog koje je u 43. minuti bio prisiljen napustiti travnjak.

Kovačić je u 41. minuti bez vidljivog kontakta sa suparnikom počeo šepati na desnu nogu, a potom je sjeo na travnjak i nakon ukazane pomoći odlučio izaći s terena.

U tom trenutku gosti su vodili s 1:0 golom Awoniyija iz 13. minute. U drugom poluvremenu je Raheem Sterling postigao dva pogotka (51, 58) i doveo Chelsea u vodstvo, da bi konačnih 2:2 postavio ponovno Awoniyi u 62. minuti.

Southampton je prva momčad koja više ne može zadržati status premierligaša. Sveci su i matematički izgubili izglede subotnjim porazom 0:2 na domaćem terenu od Fulhama, za koji su golove postigli Carlos Vinicius (48) i Aleksandar Mitrović (72). Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car nisu sudjelovali u ovom porazu kojim se Southampton preselio među drugoligaše.

Veliki korak prema plasmanu u Ligu prvaka napravio je Manchester United koji je na Old Traffordu svladao Wolverhampton s 2:0. Strijelci za 20. pobjedu Uniteda u ovoj sezoni Premier lige bili su Martial (32) i Garnacho (90+4). Aston Villa je vodila 2:0 golovima Ramseyja (8) i Douglasa Luiza (72), a Harry Kane je uspio samo ublažiti poraz u 90. minuti iz kaznenog udarca. Ivan Perišić je ušao u igru u 90. minuti, ali nije uspio utjecati na konačan rezultat.

Aston Villa se bodovno izjednačila s Tottenhamom i došla na sedmo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Kopirati
Drag cursor here to close