Treće kolo FA Cupa

Everton i Nottingham prošli dalje

Voljom ždrijeba imamo nekoliko međusobnih dvoboja premijerligaša. U petak 26. januara će igrati Chelsea - Aston Villa i Tottenham - Manchester City. Dan poslije Fulham dočekuje Newcastle, Everton ekipu Lutona.
Sport / Nogomet | 18. 01. 2024. u 01:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu su popunjena i posljednja tri mjesta kada je u pitanju četvrta runda FA Cupa. Everton, Nottinghama Forest i Norwich su slavili u ponovljenim utakmicama. Nogometaši Evertona izborili su plasman u 16-inu finala FA kupa nakon što su u ponovljenom susretu 3. kola pobijedili Crystal Palace s 1:0.

Njihov prvi međusobni susret igran na Selhurst Park je završio bez golova, dok je ponovljeni dvoboj na Goodison Parku odlučio pogodak Andrea Gomesa u 42. minuti. Everton sada očekuje dvoboj protiv Luton Towna.

Dalje ide i Norwich City koji je na gostovanju pobijedio Bristol Roverse s 3:1 nakon što je prvi dvoboj u Norwichu završio 1:1.
Bristol je poveo u 20. minuti golom Lukea McCormicka, no gosti su uzvratili s tri gola u nizu. Strijelci su bili Gabriel Sara (53), Adam Idah (59-11m) i Kenny McLean (87). Norwich City u idućoj rundi gostuje na Anfieldu protiv Liverpoola.

Blackpool i Nottingham Forest su obje utakmice odigrali 2:2, pa je pitanje putnika u 16-inu finala razriješeno u produžetku. Gol za prolaz Foresta zabio je Chris Wood u 110. minuti. Prije toga za Nottingham su zabili Andrew Omobamidele (16) i Danilo (46), dok su za domaći sastav strijelci bili Albie Morgan (61) i Kyle Joseph (78).

Zanimljivo, Blackpool je u prvom susretu na gostovanju poveo 2:0, da bi Forest izjednačio izborivši reprizu. U novom dvoboju na Bloomfield Road Nottingham je poveo 2:0, a Blackpool izjednačio gurnuvši susret u produžetak. Idući suparnik Nottingham Foresta je Bristol City.

Voljom ždrijeba imamo nekoliko međusobnih dvoboja premijerligaša. U petak 26. januara će igrati Chelsea - Aston Villa i Tottenham - Manchester City. Dan poslije Fulham dočekuje Newcastle, Everton ekipu Lutona.

U ostalim susretima se sastaju:
Ipswich Town - Maidstone United
Leicester City - Birmingham City
Leeds United - Plymouth Argyle
Sheffield United - Brighton
West Bromwich Albion - Wolverhampton
Watford - Southampton
Liverpool - Norwich
Newport County - Manchester United
Blackburn Rovers - Wrexham
AFC Bournemouth - Swansea City
Sheffield Wednesday - Coventry City
Bristol City - Nottingham Forest

Kopirati
Drag cursor here to close