To je FA Cup

Četvrtoligaš ide dalje i igra protiv Manchester Uniteda

Četvrtoligaš Newport County je ostvario snove svojih navijača i u reprizi s 3:1 slavio kao gost kod Eastleigha, člana petog engleskog razreda.
Sport / Nogomet | 17. 01. 2024. u 02:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Englezi u svom gustom kalendaru uvijek moraju pronaći neki dodatni termin za ponavljanje utakmica FA Cupa. Plasman u četvrto kolo su nakon repriznih susreta osigurali su Wolverhampton, Birmingham City, Luton, Bristol City i Newport County.

Bristol City je eliminirao West Ham, gol odluke je bio onaj iz rane faze, treće minute. Tommy Conway je iskoristio lošu reakciju Konstantinosa Mavropanosa koji je planirao vratiti loptu golmanu Fabianskom. Od 51. minute West Ham je igrao s igračem manje nakon što je Said Benrahma zaradio crveni karton nakon žestokog prekršaja nad Joeom Williamsom.

Luton se mučio ali je za razliku od West Hama ipak prošao dalje. Trećeligaš je u 11. minutu poveo golom Charlesa, ali je onda Luton napravio preokret golovima Chonga (15) i Ogbene (57).

Wolverhampton i Brentford su morali igrati produžetku u ponovljenom duelu. Gosti su dva puta vodili, Wolverhampton se dva puta vratio i na kraju prošao dalje golom Matheus Cunhe iz penala. Gosti su se teško pomirili s odlukom suca Andrewa Madleya kojeg je naravno podržao kolega u VAR sobi Graham Scott.

Hull City je vodio golom Jasona Lokila nakon loše reakcije domaće obrane. Tony Mowbray je morao nešto promijeniti u nastavku i pogodio je.
Adam Stansfield je bio strijelac za 1:1, dok je Koji Miyoshi golom u 93. minuti odveo Birmingham City u četvrto kolo.

Četvrtoligaš Newport County je ostvario snove svojih navijača i u reprizi s 3:1 slavio kao gost kod Eastleigha, člana petog engleskog razreda. Newport County će u šesnaestini finala ugostiti Manchester United. Wildig je osigurao prednost gostima u trećoj minuti, nakon čega je Eastleigh u život vratio McCallum. Ipak, u posljednjih pola sata gosti preko Clarka i Evansa ovjeravaju vizu za četvrto kolo. Tamo će igrati protiv velikog Manchester Uniteda. Samo od TV prijenosa četvrtoligaš će zaraditi oko 400.000 funti.

Kopirati
Drag cursor here to close