Uoči derbija

Euforija u Splitu: Hajduk traži pobjedu

"Nadam se da će pobijediti nogomet i da kolega Strahonja neće imati nijednu situaciju za analizirati i da će više biti na nama, rekao je u emisiji Stadion u ponedjeljak HRT-ov stručni komentator Danijel Pranjić
Sport / Nogomet | 19. 04. 2022. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sutrašnji derbi Hajduka i Dinama na Poljudu ključni je trenutak sezone za Splićane, koji samo pobjedom mogu zadržati priključak i nadu za naslov.

"Za Hajduk je to, ajmo to tako reći, zadnja prilika za priključak. U toj utakmici je sve, igra se na Poljudu, bit će pun stadion, Torcida će sigurno nositi igrače Hajduka. Igra im samo pobjeda i ja se nadam da ćemo vidjeti jednu kvalitetnu utakmicu s obje strane. Nadam se da će pobijediti nogomet i da kolega Strahonja neće imati nijednu situaciju za analizirati i da će više biti na nama, rekao je u emisiji Stadion u ponedjeljak HRT-ov stručni komentator Danijel Pranjić uoči zaostalog susreta devetog kola 1. HNL-a.

Otkad je došao na Poljud, trener Hajduka Valdas Dambrauskas je u ukupno 19 utakmica upisao samo jedan poraz, od Rijeke na Poljudu, u 7 prvenstvenih susreta ostvario je 11 pobjeda, pet remija i taj jedini poraz, dok je u kupu momčad odveo do finala s Rijekom na Poljudu.

Time je nešto uspješniji od Željka Kopića na Dinamovoj klupi, koji je u 18 utakmica upisao tri poraza, no jedan od njih je bio od Seville u Europskoj ligi. Dinamo je u Kupu pak ispao od Rijeke, no još pod vodstvom Kopićeva prethodnika Krznara.

Poljudske tribine trebale bi biti pune, Torcida se zahuktava za veliki derbi i svi se u Splitu nadaju velikoj pobjedi, koja bi dala krila Splićanima, a Dinamo bi stavila pod pritisak u završnici sezone, jer svaki sljedeći kiks mogao bi za Zagrepčane biti koban.

Pokazala je to i Torcida, koja je došla podržati svoje miljenike na treningu u ponedjeljak, pa se na tribini pomoćnog igrališta na Poljudu okupilo više od dvije i pol tisuće navijača, koji su uz pjesmu, bakljadu i vatromet dočekali svoje ljubimce.

Kopirati
Drag cursor here to close