Veliki gaf

"Erling Haaland je ustrijeljen!" - šokantna vijest uzburkala javnost

Norveški portal 'Verdens Gang' objavio je kako je zvijezda Manchester Cityja Erling Haaland - ustrijeljen! Naravno, sjajni Norvežanin je živ i zdrav...
Sport / Nogomet | 30. 09. 2023. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Erling Haaland na fotosessionu 

Mladi napadač Građana nastavlja obavljati svoj posao, prošle subote zabio je gol u 2:0 pobjedi Građana protiv Nottingham Foresta, svoj osmi ove sezone, a u srijedu zbog poštede preskočio okršaj u Liga kupu protiv Newcastlea.

Do neobične 'vijesti' koja je uzburkala javnost došlo je zahvaljujući umjetnoj inteligenciji.

Haaland je ovoga mjeseca bio model uglednom fotografu Davidu Yarrowu, a fotosession je održan u ledeno hladnoj vodi zaljeva blizu norveškog glavnog grada Osla. 'Erling viking' zablistao je na fotkama odjeven u krzno, s dugom raspuštenom kosom te mačem i štitom u rukama.

"Nije bilo previše dileme, tema Vikinga nametnula se sama po sebi, teško je zamisliti nekog drugog sportaša na cijelom svijetu koji bi izgledao prirodnije od Erlinga u ovom izdanju", rekao je Yarrow.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli David Yarrow Photography© (@davidyarrow)

57-godišnji Englez napravio je impresivne fotografije, a o cijeloj priči je izvijestio i norveški ‘Verdens Gang‘.

U vijesti je doslovno pisalo: "Fotograf David Yarrow napravio je jedinstvene fotografije Erlinga Brauta Haalanda (23), koji je ustrijeljen (shot) na imanju milijardera Arnea Fredlyja u Lyasakeru".

Kako je došlo do golemog gafa? Spomenuti medij prije nekoliko je mjeseci počeo koristiti umjetnu inteligenciju za administriranje portala, a riječ 'shot' očito je prevedena u potpuno drugačijem, krivom kontekstu, prenosi Jutarnji list.

Verdens Gang je nakon šokantne objave za svoje čitatelje ispravio veliku grešku, te objavio javnu ispriku zbog 'ubojstva' nacionalnog nogometnog heroja.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Cam Yarrow (@camyarrow)

Kopirati
Drag cursor here to close