Samo su dva boda od prvog mjesta

Emery: Ne razmišljamo o borbi za naslov prvaka

"Ne želim u ovom trenutku razmišljati o borbi za naslov prvaka. Ipak, odigrano je 16 kola, vidjet ćemo gdje smo nakon što bude iza nas nekih 30 kola. Ako budemo u istoj poziciji kao sada, možda mogu govoriti o tome", naglasio je strateg Aston Ville.
Sport / Nogomet | 10. 12. 2023. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije trebalo dugo. Igrala se sedma minuta, John McGinn je imao dovoljno prostora da se okrene, namjesti i pogodi. Za pobjedu Aston Ville protiv Arsenala, drugu veliku u samo tri dana. Prvo su u srijedu srušili Manchester City, u subotu Arsenal. Peaky Blinders je bila serija uz koju je polako učio engleski jezik. Ali nije učio samo to. Po povratku na Otok je bio spreman pokazati mnogima da su ga podcijenili kada je bio trener Arsenala.

Iako je ovu ekipu doveo do finala Europske lige. I sada je na najboljem putu da uvjeri mnogi koji su sumnjali. Iako još ima jako puno da se igra, iako neka kriza rezultata ili igre nije isključena, ali za sada Villa izgleda dobro. Uostalom, klub je ostvario 15. pobjeda zaredom na domaćem terenu što se prvi put dogodilo za 149 godina duge povijesti.

Već sada je na klupi Aston Ville ostvario više pobjeda nego u Arsenalu, dok je recimo Leon Bailey zabio ili asistirao u svakoj od svojih posljednjih sedam domaćih utakmica u Premiershipu. Aston Villa je treća u prvenstvu, ima samo dva boda od prvog Liverpoola.

"Nikad ovo prije nisam napravio u svojoj karijeri i neću više u svojoj budućnosti kao trener. To je nevjerojatno, briljantno. Ovaj tjedan je bio najteži tjedan, igrali smo s Manchester Cityjem i Arsenalom. Sljedeći izazov bit će Sheffield United i još jedna teška utakmica. Ne želim u ovom trenutku razmišljati o borbi za naslov prvaka. Ipak, odigrano je 16 kola, vidjet ćemo gdje smo nakon što bude iza nas nekih 30 kola. Ako budemo u istoj poziciji kao sada, možda mogu govoriti o tome. Za sada smo među četiri najbolje ekipe i neće biti tu lako ostati. Moramo biti uzbuđeni, moramo biti motivirani. Sada smo na trećem mjestu ali još uvijek ima sedam timova koji su veći od nas da budu među prvih sedam", naglasio je Emery.

Kopirati
Drag cursor here to close