Slovan treći put u Mostaru

Dva puta je bilo 1:0, što će biti treći?

Zrinjski je u prethodna dva duela u Mostaru upisao dvije minimalne pobjede, navijači i stručni stožer, igrači vjerojatno bi bez razmišljanja potpisali i treću istim rezultatom.
Sport / Nogomet | 25. 07. 2023. u 11:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovan, Slovan i opet Slovan. Razlika je jedino u rundi i takmičenju. Još tamo 2009. godine, Slovan je bio uspješniji u dvije utakmice, prošle sezone je to bila drama, neizvjesno da zadnjeg jedanaesterca.

Slovan koji nije impresionirao nikoga na kraju je zamalo došao do četvrtfinala Konferencijske lige. Kao momčad koja je od prve utakmice u Europi do posljednje od mogućih osam na svom terenu dobila dvije. Jednu protiv Zrinjskog, drugu u skupini kontra Pyunika. Međutim, jednako tako u gostima su izgubili samo dvije. Isti su protivnici. Zrinjski je slavio u Mostaru 1:0, Pyunik na svom terenu 2:1.

Kada već pišemo o tim brojkama i utakmicama svakako se mora spomenuti duel protiv Basela u kojem je Slovan nakon 17 minuta revanša vodio 2:0, a onda je potonuo u 93. minuti i na kraju ispao.

Nova lica u odnosu na prošlu sezonu su Tolić, Borjan, Savvidis, Blackman, Wimmer, ali je trener "stari" Vladimir Weiss koji je u ovom mandatu od 2021. godine već odradio na klupi 114 utakmica.

I pod njegovim vodstvom momčad je kroz različita takmičenja poražena 19 puta. Iako ne treba povlačiti neke velike paralele s utakmicama iz prošle sezone, teško da će Weiss odustati od svoje trenerske filozofije. Posebno zato što je ovo prva utakmica.

Za očekivati da je to bude defenzivno orijentirana postava, vrlo moguće u onoj formaciji 4-2-3-1 koja bi svoje prilike mogla tražiti iz kontri, polukontri, sličnih situacija. I koja upravo na iskustvo može
tražiti neku svoju priliku što duže na semaforu stajalo 0:0. Zrinjski već godinama ima svoj recept, bokovi, krila, puno ubacivanja, centaršuteva. Tu su i prekidi, skok igra. Naravno, u situacijama
kada se protivnik brani, pokretljivost veznog reda, kreativnost dolazi do izražaja. Tu treba uzeti u obzir da će vrijeme za odigravanje utakmice biti izuzetno teško, velika vlažnost, sparina, visoka temperatura. Na kojoj nije lako svih devedeset minuta držati visoki ritam.

Jedino ostaje otvorena solucija nekog ranog gola na jednoj ili drugoj strani koji bi natjerao trenere na promjenu koncepcije. Jukić i Jakovljević se vraćaju ali pitanje je koliko mogu ponuditi u prvoj povratničkoj utakmici. Jednako tako u redovima Zrinjskog moraju obratiti pažnju na Tolića, napadača Čavrića, ali i igrače kao što su Malik Abubakari, Brazilac Lovat ili Nigerijac Agbo uz neizostavnog Weissa mlađeg. Zrinjski je u prethodna dva duela u Mostaru upisao dvije minimalne pobjede, navijači i stručni stožer, igrači vjerojatno bi bez razmišljanja potpisali i treću istim rezultatom.

Kopirati
Drag cursor here to close