Slovaci trenirali u Mostaru

Weiss: Zrinjski se želi revanširati, a mi samo želimo proći dalje

Slovački prvak Slovan iz Bratislave odradio je službeni trening na stadionu pod Bijelim brijegom.
Sport / Nogomet | 24. 07. 2023. u 20:25 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine u kolovozu Zrinjski je pobijedio Slovan iz Bratislave s 1:0, ali tu prednost nije obranio u Bratislavi i slovački prvak otišao je u Konferencijsku ligu.

Jedanaest mjeseci poslije ponovno se sastaju, a trener Slovana Vladimir Weiss kaže da su šanse podjednake.

"Bit ćemo zadovoljni s bilo kojim pozitivnom rezultatom. U svakom slučaju znamo što nas čeka. Zrinjski nam nije nepoznanica, a ni mi njima. Šanse su 50-50", rekao je Weiss na službenoj konferenciji Slovana u Mostaru.

Slovake čeka paklena atmosfera i zbog velike vrućine i zbog toga što će tribina koja zadovoljava Uefine standarde biti krcata.

Morat ćemo biti disciplinirani i organizirani. Znamo što nas čeka i bit ćemo spremni nakon zadnjeg treninga gdje će nam treneri dati dodatne informacije", rekao je uoči službenog treninga branič Kevin Wimmer.
 
Trener Weiss za sutra ne može računati na ozlijeđenog Blackmana i suspendiranog Kucku. Za razliku od prošle godine sada je spreman trenerov sin Vladimir Weiss junior, a najbolji strijelac Aleksandar Čavrić neće u Rusiju i igrat će protiv Zrinjskog.

"U odnosu na prošlu godinu Zrinjski je promijenio isti broj igrača kao i mi, ali sredina i obrana ostale su nepromijene. Također, nisu mijenjali ni sistem igre. Jaki su na lopti i imaju odličnog napadača u Bilbiji. Igraju jednostavno u napadu i moramo to zaustaviti. Zrinjski je tehnički bolji od našeg prvog protivnika Hesperangea. Oni imaju revanš na pameti, a nama je u viziji samo prolaz", istaknuo je Weiss.

Prošle godine Zrinjski je slavio nakon što je Slovanov igrač Tigran Barsegjan dobio crveni karton u 69. minuti.

"Ako znate kako da smirim svog sina ili Barsegjana, to bi pomoglo", smije se Weiss te dodaje: 

"Čeka nas vruća atmosfera i moramo biti koncentrirani i disciplinirani. Fokus mora biti samo na igri", zaključio je Weiss.

Kopirati
Drag cursor here to close