Čuvari mreže

Dva hrvatska vratara nastavljaju karijere u Engleskoj

Hull City je objavio kako je potpis na ugovor s klubom stavio hrvatski vratar Ivor Pandur. Ivo Grbić napustit će Atletico Madrid i karijeru nastavlja u engleskoj Premier ligi, točnije u Sheffield Unitedu.
Sport / Nogomet | 21. 01. 2024. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Hulla Liam Rosenior govorio je pohvalno o hrvatskom vrataru.

"Ivor je vratar s jako dobrim pedigreom. Skautska služba i ja smo ga pratili duže vrijeme i on je netko tko se može dobro razvijati u okruženju prve momčadi. Ima jako puno potencijala i kvaliteta. Sjajan je vratar, agilan i igra s karakterom", naglasio se je Rosenior.

Pandur je tako postao drugi hrvatski vratar u Championshipu nakon Simona Sluge koji je branio boje Lutona.

Hrvatski vratar je ove sezone branio u 18 utakmica nizozemskog prvoligaša Fortune Sittard. 

Fabrizio Romano objavio je da Ivo Grbić napušta Atletico Madrid i za 2,5 milijuna eura odlazi u Sheffield United za koji nastupa i reprezentativac BiH Anel Ahmedhodžić.

Bivši vratar Hajduka u Madrid je stigao iz Lokomotive u kolovozu 2020. godine, ali u Atleticu se nije nabranio jer je Jan Oblak neprikosnoveni broj jedan.

U sezoni 2021./2022. otišao je na posudbu u Lille, a sada je odlučio promijeniti sredinu za stalno i pomoći Sheffieldu u borbi za ostanak u Premier ligi.

Njegov novi klub trenutno je posljednji sa samo devet osvojenih bodova iz 20 odigranih utakmica i trenutno je udaljen osam bodova od zone spasa.

Atletico je zamjenu za Grbića pronašao u Rumunju Horatiju Moldovanu kojega će dovosti iz bukureštanskog Rapida za 800 tisuća eura.

Kopirati
Drag cursor here to close