Gol Ahmedhodžića

Božićno čudo Nottinghama, dva autogola igrača Sheffield Uniteda

Igrači Sheffield United su u četiri minute uspjeli zabiti dva autogola. Prvo je Jack Robinson pogodio vlastitu mrežu autogolom, a njega je pratio Ben Slimane.
Sport / Nogomet | 26. 12. 2023. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Newcastle je većim dijelom sezone izgledao dobro, ali je kraj godine sve pokvario. U pet utakmica četiri poraza, tri vrlo uvjerljiva.
U prošlom kolu je Luton sredio Newcastle, danas je Nottingham Forest uzeo sva tri boda kao gost. Iako je Newcastle prvi poveo. Isak je iskoristio jedanaesterac koji je pomalo nespretno skrivio Nigerijac Aina.

Ipak, gosti se vraćaju i to na samom kraju prvog poluvremena. Nakon dobre prilike za Newcastle, Forest je brzim protunapadom preko Elange koji je asistirao za Chrisa Wooda izjednačio rezultat. Wood kao da je tim golom najavio sjajno popodne u kojem je postigao još dva gola.

U samom razmaku od sedam minuta. Posebno je bio efektan drugi nakon što je Wood driblingom izvrtio Fabiana Schära i lobom prebacio Dubravku. S obzirom na to da ovo bila prva pobjeda Nottingham Foresta protiv Newcastlea uopće kada je u pitanju Premiership, mnogi su je proglasili "Božićnim čudom".

Luton je nakon dva vezana trijumfa sada bod daleko od zone spasa. Alfie Doughty je osigurao prednost gostima nakon 17 minuta igre, tako što je iz mrtvog ugla provukao loptu kroz noge gostujućem golmanu. Sheffield United je pronašao način da se vrati u utakmicu, točnije da napravi preokret. Oli McBurnie je izjednačio, a prednost Sheffield Unitedu je osigurao Anel Ahmedhodžić koji je postigao svoj prvi gol u Premiershipu.

Kako je Sheffield United napravio preokret, tako su i gosti uzeli tri boda. I to na način kakav već duže vremena nismo vidjeli. Igrači Sheffield United su u četiri minute uspjeli zabiti dva autogola. Prvo je Jack Robinson pogodio vlastitu mrežu autogolom, a njega je pratio Ben Slimane.

Bournemouth je očitao lekciju Fulhamu, koji je većim dijelom utakmice izgledalo blijedo. Justin Kluivert je načeo goste u završnici prvog dijela, nakon solo prodora, Alexa Scotta. Solanke je svoju realizatorsku seriju nastavio i protiv Fulhama, u 62. minuti je pretvorio jedanaesterac u gol, koji j skrivio Palhinha Na kraju je točku na i stavio Luis Sinisterra sjajnim golom. Bournemouth je sada deseti ima četiri boda manje od Newcastlea.

Kopirati
Drag cursor here to close