Ostavio dobar utisak

Navijači izabrali Ahmedhodžića za igrača utakmice

Zanimljivo, navijači Sheffielda su na kraju za igrača utakmice izabrali Anela Ahmedhodžića.Specijalizirani statistički portal Sofascore je njegov nastup ocijenio sa ocjenom 7,4.
Sport / Nogomet | 07. 08. 2022. u 00:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Engleskoj je startala nova sezona, kako u Premiershipu, tako i u nižim ligama. Pažnju na sebe skrenuo je u subotu mladi Anel Ahmedhodžić, reprezentativac BiH, od ove sezone igrač Sheffield Uniteda, člana Championshipa.

U drugom kolu Sheffield je ugostio Millwall i na kraju su slavili domaćini 2:0. Sve je na terenu bilo gotovo u prvih pola sata. U sedmoj minuti je Iliman Ndiaye osigurao početnu prednost domaćem sastavu. Vrlo brzo Sheffield je stigao do drugog gola.

U 22.minuti John Fleck iskoristio grešku Charlieja Cresswella. Bart Bialkowski je obranio penal Norwoodu i tako spriječio teži poraz Millwalla. Zanimljivo, navijači Sheffielda su na kraju za igrača utakmice izabrali Anela Ahmedhodžića.Specijalizirani statistički portal Sofascore je njegov nastup ocijenio sa ocjenom 7,4.

Podsjetimo, Ahmedhodžić je u redove engleskog drugoligaša stigao iz Malmea u transferu vrijednom malo više od tri milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close