U taktičkom nadmudrivanju

Dudić: Ovo je bio europski derbi

"Nakon gola smo odgovorili na njihovih 3-5-2 mi smo odgovorili spuštanje u 4-2-3-1. Mislim da ste mogli vidjeti kolegin i moj rukopis što se bas često ne vidi u Premijer ligi" naglasio je Dudić između ostalog.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2022. u 00:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završio je još jedan derbi. Daleko zanimljiviji, sadržajniji nego prethodnih nekoliko sezona. Ponudio je ono što mora. Dobar nogomet, naboj, varnice, greške, dobru atmosferu na tribinama, crvene, žute kartone. Na kraju završilo 1:1. Drugi put u mandatu obojice trenera. Zanimljivo, ta utakmica koja je završila rezultatom 1:1 igrana je 8. svibnja 2021. godine.

Ujedno ovo je prvi remi Zrinjskog na domaćem terenu od onog protiv Tuzla Cityja 21. kolovoza. Velež je imao svoje prilike, primio je gol kakav je primio. Na kraju kada igrate protiv momčadi koja samo jednu utakmicu izgubila ove sezone, većina trenera bila zadovoljna bodom.

"Prije svega moram reći da je bila dobra utakmica, sa visokim tempom, sve je bilo na europskom nivou. Ukupno gledajući jedan dobar ispit za obje momčadi. Mislim da i Zrinjski može puno toga naučiti iz ove utakmice jer smo pokazali da odvojeni skauting može napraviti dosta problema. Zrinjski u prvih 15-20 minuta nije imao odgovor na našu formaciju 3-5-2. Desila se i ta jako sumnjiva situacija, svi ste je vidjeli. Poslije vraćanja Savića u zadnju liniju gdje su i oni prešli u igru sa tri nazad vidjeli utakmica je malo dobila na ravnoteži. U otvaranju drugog dijela Zrinjski je bio malo bolji, ne kroz neke situacije ili šanse, ali jeste bolje stajao na terenu. Mi smo tu odmah radili izmjenu napadača za štopera jer smo mi danas željeli da pobijedimo. Poklonili smo gol, ali i to se dešava" govorio je Dudić nakon utakmice te se dotakao reakcije trenera i promjena formacija. Tog rekli bi smo taktičkog nadmudrivanja u tijeku same utakmice.

"Nakon gola smo odgovorili na njihovih 3-5-2 mi smo odgovorili spuštanje u 4-2-3-1. Mislim da ste mogli vidjeti kolegin i moj rukopis što se baš često ne vidi u Premijer ligi. Inače je kod nas u ligi slučaj da jedan sistem traje cijelu sezonu i da se ništa ne mijenja u odnosu na dešavanja na terenu. Danas se vidjela kolegina i moja reakcija. To je dobar put prema naprijed. Zrinjski ima Bilbiju, vidjeli ste na njegov osjećaj su dali gol, nije on baš slučajno krenuo prema našem golmanu, bez obzira na njegovu grešku. Nisam zadovoljan reakcijom igrača u onoj situaciji kada je Šipovac pogodio stativu, nadam se da on nije pretrpio neku veću ozljedu. On je ove sezone pokazao da je budućnost našeg nogometa" zaključio je Dudić.

Kopirati
Drag cursor here to close