Optimistično na treningu

Dudić: I u revanšu igramo na pobjedu

"Ne bih pričao o tome koji sastav će igrati, mislim da i oni čitaju naše medije. Mogu reći da će biti nekih promjena u timu, ali sada... Imam neku viziju, ali prerano je još govoriti o početnom sastavu", kazao je Dudić.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2021. u 21:11 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji trening prije polaska za Sjevernu Irsku, momčad Veleža je odradila. Velikog mudrovanja nema.  Svjestan je toga Feđa Dudić.

Rezultat prve utakmice bez obzira na prikazano na terenu jednostavno ništa ne garantira. U prijevodu, ako želi proći dalje Velež mora igrati od prve minute kao da se radi o jednoj utakmici, potpuno novoj u kojoj jednostavno mora ići na pobjedu.

Momčad Coleraine je takva jeste, netko će reći slabija, netko da je poluamaterska, ona ima svoj sustav i način igre.

Ipak, u taboru Veleža se nadaju da bi eventualno Oran Kearney, strateg domaćih mogao nešto promijeniti u odnosu na prvu utakmicu, da bi mogao eventualno krenuti s dva napadača, ali veliko je pitanje hoće li se to dogoditi.

"Možda bi bilo super da smo dali još jedan gol s obzirom na dominaciju na terenu, ali i ovako je dobro, pogotovo sada kada je ukinuto to pravilo gola u gostima. Faktički krećemo s 1:0 u revanš. Vidjeli smo što može protivnik, ali očekujem sada drugačiju utakmicu. Protivnik će možda izaći visoko, igrati s dva napadača i malo promijeniti stil igre. Na Grbavici nisu imali nijedan korner, a iz kornera su zaista opasni. Zahvaljujući nama, imali su malo tih prekida i šansi. Idemo na pobjedu i u revanšu", naglašava trener Dudić koji pred novinarima nije želio pričati o eventualnom sastavu, promjenama koje će napraviti u početnoj postavi iako će ih vrlo vjerojatno biti.

"Ne bih pričao o tome koji sastav će igrati, mislim da i oni čitaju naše medije. Mogu reći da će biti nekih promjena u timu, ali sada... Imam neku viziju, ali prerano je još govoriti o početnom sastavu, moramo odraditi i trening tamo pred utakmicu", dodao je trener Veleža.

Kada je u pitanju sastav, jedno je sigurno. I revanš susret propuštaju Obren Cvijanović i Alen Dejanović.

Ako je prva utakmica pokazala da je kvaliteta na strani Veleža, onda je svakako iskustvo prednost Sjevernih Iraca. Što nije nevažno kada su u pitanju ovakve utakmice.

U taboru Veleža se samo rijetki igrači mogu pohvaliti da su igrali utakmice na europskoj sceni. Jedan od njih je Samir Radovac, super bitna karika u momčadi Veleža.

"Čeka nas sigurno nešto drugačiji teren, moramo biti spremni za promjene temperature jer će tamo biti niže, možda čak i za dvadesetak stupnjeva. Znamo da će utakmica biti potpuno drugačija, čvršća i borbenija od one na Grbavici. Tu smo dominirali, ali nažalost nismo pobijedili s više od jednog gola razlike. I dalje smo u prednosti, ne idemo opušteno, idemo također na pobjedu i nadamo se da ćemo nakon 90 minuta izboriti prolazak dalje", dodao je Radovac.

Zanimljivo, iako se u prvom pretkolu Konferencijske lige sastaju klubovi iz Mostara i Colerainea, niti jedna od dvije utakmice neće biti odigrana u gradu iz kojeg dolaze.

Velež je svoju odradio na Grbavici, u Sarajevu, dok se druga igra u Lurganu na Mourneview Parku, stadionu Glenavon. Njegov kapacitet je 4000 sjedećih mjesta i jedan od boljih kada su u pitanju stadioni koje koristi klubovi u Sjevernoj Irskoj.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak s početkom u 21:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close