Nakon tri pobjede došla i dva poraza

Dudić: Ako sam ja najveći krivac, to je najmanji problem

"Nikad ne bježim od odgovornosti. Kad god neko pomisli da sam ja najveći krivac, to je onda najmanji problem", naglasio je Dudić nakon utakmice.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2022. u 23:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idila je trajala relativno kratko, tri kola. Onda je momčad Sarajeva prvo stradala u Zenici (Tuzla City), četiri dana poslije i na gostovanju Igmanu. Ne u Konjicu već u Doboj Kaknju, gdje novajlija za sada igra svoje domaće utakmice. Igman je slavio 2:0, svoju prvu, povijesnu pobjedu u društvu najboljih. Pobjedu koju je ostvario sa dva igrača manje.

Navijači Sarajeva su se teško pomirili sa porazom, nakon utakmice vidjeli smo uobičajni folklor na bh stadionima, čak se i Feđa Dudić našao na udaru, pa je kratko morao porazgovarati sa nezadovoljnim navijačima.

"Revolt naših navijača je opravdan, ne zaslužuju gledati ovakvo Sarajevo, ali kako je bilo dobro u prva tri kola biti član Sarajeva, sada treba imati hrabrosti biti član Sarajeva i kada ne ide. Ne cvjetaju uvijek ruže kako treba. Moramo se izdići iz ovoga.

Momčad koja teži da se bori za vrh ne smije primiti 10 golova u četiri utakmice. Imamo i taj peh sa stoperima. Uigravali smo stoperski par Mujakić - Aničić. Odlučili smo rizikovati i prodati Mujakića, ali nismo očekivali povredu Aničića. Danas Drobarov ozljedi zglob, trebao izaći u 20. minuti, ali stisnuo je zube i izdržao do poluvremena, a Trako je tek izašao iz ozljede.

Neki igrači, ovi iskusniji, trebali bi preuzeti odgovornost na svoja leđa i ja to želim od njih. Preuzimam odgovornost, stao sam iza njih, ali oni moraju da se oduže na terenu. Ali šta je tu je, život ide dalje.Veći dio momčadi kao da je zaboravio igrati. Trebalo bi da budemo puni samopouzdanja. Nikad ne bježim od odgovornosti. Kad god neko pomisli da sam ja najveći krivac, to je onda najmanji problem", naglasio je Dudić nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close