Skupština odlučila

Dubai službeno u ABA ligi

Kao što je poznato od ranije, ekipa iz Dubaija je bila spremna ponuditi milijun i pol dolara za jednu sezonu, odnosno 4.5 milijuna za tri. Međutim, to nije bila "cifra" kojom su klubovi bili zadovoljni.
Sport / Nogomet | 19. 03. 2024. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je potvrđeno, iako je bilo jasno od ranije. Regionalna ABA Liga još jednom u svojoj povijesti izlazi iz tih "regionalnih" okvira. Ovaj put puno dalje, jer je novi član ekipa iz Dubaija.

Točnije to će postati od sezone 2024/2025, do 2026/27. Uz mogućnost produžetka suradnje. Realno, teško da će to biti važno, ekipi iz UAE-a, jer je njihov cilj Euroliga. A put do Eurolige je bio nekako najkraći preko ABA lige. Tamo je devet od jedanaest članova vlasničke strukture glasalo za ulazak nove ekipe.

Predstavnici Budućnosti nisu bili prisutni, a prema informacijama koje dolaze sa skupštine jedino su predstavnici ili čelnici Partizana bili protiv. Kao što je poznato od ranije, ekipa iz Dubaija je bila spremna ponuditi milijun i pol dolara za jednu sezonu, odnosno 4.5 milijuna za tri. Međutim, to nije bila "cifra" kojom su klubovi bili zadovoljni.

Iako se još uvijek ne zna kakav će biti klub iz Dubaija, formalno čini se on će samo to biti na papiru, jer će po svemu sudeći Dubai igrati u sljedećoj sezoni svoje domaće utakmice u Beogradu. I u ABA ligi, ali i u Eurokupu. Prije nego što se skrasi u Euroligi. Što znači da će priča ipak ostati koliko toliko regionalna. Za još jedan dodatni odlazak recimo u Beograd, tijekom sezone klubovi bi trebali dobiti do 200.000 eura. Zato prilikom glasanja nije bilo dileme.

Kopirati
Drag cursor here to close