Novi statut, nove ekipe

Skupština ABA lige donosi velike promjene

Ako eventualno dođe do mogućeg proširenja liga onda bi se situacija i tu promijenila, pa bi se vrlo lako moglo dogoditi da Srbija dobije još jedno mjesto.
Sport / Košarka | 22. 02. 2024. u 00:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako nas velike promjene očekuju u ABA ligi. I kako je dolazak ekipe iz Dubaija neminovnost. Prema najavama narednog mjeseca (period između 12. i 15. ožujka) će biti održana skupština lige na kojoj bi se mogle dogoditi neke velike promjene.

Prije svega po pitanju ulaska toliko spominjanog kluba iz Dubaija, koji je uskočio kao klub s pozivnicom, što znači da ne bi imao pravo sudjelovanja u donošenju odluka.

Kako sada stvari stoje ABA liga ubuduće biti transformirana iz JTD u DOO, što se povezuje s ulaskom nove ekipe, s tim da pripremu izmjena statuta moraju uraditi odvjetnici Radne skupne čiji su predstavnici Crvena zvezda, Partizan, Budućnost, Cedevita Olimpija i Cibona.

Vrlo lako bi se moglo dogoditi da naredne sezone umjesto 16, u ligi gledamo 15 ekipa, skupština je ta koja će dati posljednje riječ.
Također, očekuje se da će kroz proceduru status vlasnika lige dobiti i svi preostali klubovi koji u ovom trenutku to nisu, odnosno Borac Mozzart, Studentski Centar i Split.

Ako eventualno dođe do mogućeg proširenja liga onda bi se situacija i tu promijenila, pa bi se vrlo lako moglo dogoditi da Srbija dobije još jedno mjesto.

Tako bi se na određeni način izbjegla situacija kada je ekipa Zlatibora kao osvajač ABA 2 lige 2022. godine ostala bez svog mjesta jer je broj klubova iz Srbije bio ograničen pa je priliku dobio MZT. Moguća je i promjena sustava takmičenja u kojem bi ukinuo play off. Naravno, puno stvari će biti jasnije nakon skupštine i čini se da će puno toga ovisiti o ulasku ekipe Dubaija.

Kopirati
Drag cursor here to close