Novi klub i puno novca

Dubai stiže u Euroligu, ABA ligu, Pešić trener

Ranije se govorilo o tome kako će ekipa iz Dubaija svim ostalim ekipama dioničarima platiti po pet milijuna eura, sada je izvjesno kako će ta suma biti i veća s obzirom na to da se radi o dužem periodu.
Sport / Košarka | 23. 02. 2024. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mijenja se povijest europske košarke to je sada već sasvim jasno. Ono što je bilo nezamislivo, sada ustvari postaje realnost. Iako još uvijek
ta informacija nije potvrđena, iako još uvijek skupština nije održana barem kada je u pitanju regionalna ABA liga. Neke stvari će biti zvanično potvrđene vrlo brzo.

U ponedjeljak će biti održana sastanak dioničara Eurolige, njih 13 će potvrditi ulazak ekipe iz Dubaija. Ova ekipa će potpisati ugovor na sedam godina, s tim što će prvu godinu igrati EuroCup, nakon toga prelazi u Euroligu. Ranije se govorilo o tome kako će ekipa iz Dubaija svim ostalim ekipama dioničarima platiti po pet milijuna eura, sada je izvjesno kako će ta suma biti i veća s obzirom na to da se radi o dužem periodu. Tu treba dodati o očekivano nove sponzore, ali i dio novca koji će izravno samoj ligi.

Nezvanično, na isti način će ekipa "kupiti" svoje mjesto u ABA Ligi, ali će taj dio priče biti zaključen tek kada bude završena skupština lige narednog mjeseca. Već sada se u košarkaškim krugovima špekulira da bi trener ekipe trebao biti Svetislav Pešić, dok bi ekipa svoje domaće utakmice igrala u Beogradu! Za sada su jedini protiv ulaska u europsku košarku ekipe iz Dubaija bili predstavnici Maccabija i Olympiakosa.

Kopirati
Drag cursor here to close