La Liga

Drugi poraz Barce u nizu nakon osvajanja naslova prvaka

Nogometaši Valladolida s uvjerljivih su 3-1 svladali novog španjolskog prvaka Barcelonu u utakmici 36. kola španjolske La Lige i tako došli do bodova koji ih mogu spasiti od ispadanja iz elitnog razreda.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2023. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za vodstvo Valladolida već u 2. minuti pobrinuo se Barcelonin branič Andreas Christensen koji je glavom postigao autogol.

Već u 22. minuti Cyle Larin je iz kaznenog udarca udvostručio prednost domaće momčadi, a isti je igrač u 73. minuti asistirao Gonzalu Plati za 3-0.

Poraz Barcelone ublažio je Robert Lewandowski u 84. minuti. GOLOVI

Katalonska momčad je tako doživjela drugi uzastopni poraz, a Valladolid je prekinuo niz od pet utakmica bez ijednog osvojenog boda.

Barceloni taj poraz ne znači ništa, a Valladolid je sa 38 bodova izašao iz zone ispadanja u kojoj je sada Getafe koji ima 35 bodova i utakmicu manje.

Nogometaši Real Sociedada su s minimalnih 1-0 pobijedili Almeriju i došli na korak do potvrde plasmana u Ligu prvaka.

Japanski reprezentativac Takefusa Kubo postigao je pogodak vrijedan tri boda u četvrtoj minuti sučevog dodatka u prvom dijelu. Almeria je od 36. minute bila s igračem manje, kad je isključen Luis Suarez.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Real Sociedad je došao do 68 bodova i sada petoplasiranom Villarrealu bježi osam bodova, uz utakmicu više.

Momčad iz San Sebastiana bez Lige prvaka može ostati samo ako ostane bez ijednog boda u preostala dva nastupa, a Villarreal istovremeno završi prvenstvo s tri pobjede, piše Hina.

Almeria je s 39 bodova na 15. poziciji i još uvijek u relativno sigurnoj zoni, četiri boda iznad zone ispadanja.

Kopirati
Drag cursor here to close