La Liga

Pobjeda Real Sociedada na Campu Nou nakon 32 godine

Nogometaši Real Sociedada pokvarili su Barceloni proslavu osvojenog naslova prvaka Španjolske svladavši katalonsku momčad na Campu Nou sa 2-1.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2023. u 23:21 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Baskijska momčad 32 godine nije slavila u dvobojima s Barcelonom na njihovom stadionu da bi došla do pobjede kad joj je to bilo iznimno važno zbog borbe za plasman u Ligu prvaka.

Već u 5. minuti gosti su došli do vodstva kad je Norvežanin Alexander Sorloth oko sredine igrališta oteo loptu neopreznom Koundeu, sjurio se prema golu pa ubacio u sredinu kaznenog prostora gdje je nailazio Mikel Merino i bez poteškoća poslao loptu u mrežu.

U 72. minuti je Sorloth preuzeo realizatorsku ulogu, a asistirao mu je Martin Zubimendi. Poraz Barcelone ublažio je Robert Lewandowski golom u 90. minuti.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Za Barcelonu je to četvrti poraz u ovoj sezoni pa su Katalonci ostali na 85 bodova, 14 više od drugoplasiranog Real Madrida koji ima utakmicu manje.

Treći je Atletico Madrid sa 69 bodova, a Real Sociedad se učvrstio na četvrtoj poziciji sa 65 bodova. Petoplasirani Villarreal tri kola prije kraja i dalje zaostaje za pet bodova.

Pogotkom u posljednjim minutama dvoboja nogometaši Villarreala došli su do pobjede 2-1 na gostovanju u Gironi u prvoj utakmici subotnjeg programa 35. kola šapanjolske LaLige.

Tri boda svojoj momčadi donio je Gerard Moreno u četvrtoj minuti sučevog dodatka.

Villarreal je poveo u 9. minuti, a strijelac je bio Yeremi Pino. 

Girona je izjednačila u 24. minuti golom Davida Lopeza. GOLOVI

Girona je sedma sa 48 bodova i drži poziciju koja donosi plasman u kvalifikacije Konferencijske lige.

Athletic Bilbao je s 2-1 svladao Celtu Vigu, dok je Almeria protiv Mallorce bila uvjerljiva s 3-0. Getafe i Elche odigrali su 1-1.

Kopirati
Drag cursor here to close