Iscijeđen kao limun

Dosta mu pritiska i stresa: Austrijski reprezentativac otišao u petu ligu!

“Svaki je lošiji razvoj događaja utjecao na moje fizičko stanje. Prije utakmica ponekad bi me oblio hladan znoj ", rekao je 33-godišnji nogometaš Martin Harnik, koji je za Austriju nastupio 68 puta.
Sport / Nogomet | 26. 10. 2020. u 20:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Witters / Martin Harnik 'pobjegao' je od stresa u petu ligu...

Martin Harnik (33) nije nepoznato ime u europskom nogometu. Uostalom, nastupao je za njemačke klubove  Werder Bremen, Fortuna Düsseldorf, VfB Stuttgart, Hannover 96, a prošle sezone za drugoligaša HSV.

Međutim, pored tih klupskih referenci svakako treba istaknuti i njegovih 68 utakmica na reprezentaciju Austrije.

Početkom listopada Harnik je raskinuo svoj ugovor s Werderom i priključio se klubu TuS Dassendorf iz Hamburga, koji igra u Oberligi, odnosno petom rangu natjecanja!

“Svaki je lošiji razvoj događaja utjecao na moje fizičko stanje. Prije utakmica ponekad bi me oblio hladan znoj ", rekao je 33-godišnjak u intervjuu za" spox.com ". 

“Neuspješne faze u karijeri su mi oduzele puno energije. Kad bih se ujutro probudio, često sam se osjećao iscrpljeno", ističe.

U uspješnim fazama doživio je upravo suprotno: "Bio sam izvrsno raspoložen i pun energije čak i nakon dva sata sna. Ova vožnja emocionalnim toboganom bila je brutalna za mene", kaže bivši profesionalac, koji sad želi samo dobru zabavu s nogometnim amaterima.

“Ako odigram katastrofalnu utakmicu za Dassendorf i izgubimo, to neće utjecati na moj privatni život. Veliko mi je olakšanje ”, rekao je Harnik.

S druge strane, kaže kako se u profesionalnom nogometu „snažno identificirao sa svakim od klubova i uvijek je tražio izravan kontakt sa zaposlenicima".

"To stvara ogroman pritisak kad se čujete s njima: 'Ako se ne plasirate, ne znam hoću li imati posla sljedeće godine'. Tu su i ograničenja u privatnom sektoru. Nakon poraza nisam volio da me se vidi u javnosti", kaže Harnik, koji vjeruje kako će na zalasku karijere konačno moći igrati opušteno.

Kopirati
Drag cursor here to close