Oštra kritika

Boateng: Nogomet je postao samo biznis

''Nema više lojalnosti, a to je zaista veoma tužno. Jasno je da smo profesionalci i znamo što to podrazumijeva, ali je toliko novca da je sve postalo previše stresno'', rekao je Boateng.
Sport / Nogomet | 30. 12. 2019. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kevin-Prince Boateng, nogometaš Fiorentine, oštro je kritizirao današnje shvatanje nogometa u kojem novac, kako kaže, određuje sve drugo, prenosi Anadolija.

“Novac je pravo prokletstvo. Nogomet je postao samo biznis, bitne su samo brojke. Nema više lojalnosti, a to je zaista veoma tužno. Jasno je da smo profesionalci i znamo što to podrazumijeva, ali je toliko novca da je sve postalo previše stresno. Treba uraditi istraživanje kako bi se vidjelo koliko je igrača zaista sretno dok idu na trening i koliko njih uživa u nogometu“, kazao je Boateng u razgovoru za njemački “Bild am Sonntag“.

Izjavio je kako u svijetu nogometa svi znaju da mnogi igrači pate od depresije jer su uvijek pod ogromnim pritiskom.

“Pritisak je zaista ogroman i danas se otvoreno govori o stvarima kao što je depresija. Postoje momenti kada uživam u nogometu, ali i kada to nije slučaj. Ranije sam uvijek uživao u nogometu. Nerviram se kada danas vidim momke koji ne pokazuju svoj talent. Znam kako je žalosno odbaciti talent“, kazao je 32-godišnji veznjak.

Istakao je da je žalosno vidjeti mlade igrače koji uopće nisu motivirani.

“Mnogi 19-godišnjici danas samo voze Mercedese, dobiju plaću, igraju igrice na PlayStationu i stalno su na Instagramu, i to je to. Imaju sav taj talent, ali nitko ne ulaže dodatne napore niti žele dodatne treninge”, dodao je Boateng.

Na kraju je još kazao kako bi volio da se nikada nije tetovirao.

“Volio bih da nikada nisam tražio da mi rade tetovaže. Danas ste puno ljepši ako nemate tetovaže, jer su sva tijela prepuna nekakvih crteža“, rekao je Boateng koji je u bogatoj karijeri igrao i za Tottenham, Milan i Barcelonu.

Kopirati
Drag cursor here to close