Doigravanje

Dok je Berlusconi drijemao, Monza prv put u povijesti ušla u Serie A!

Utakmicu je s tribina pratio i vlasnik Monze Silvio Berlusconi koji je u jednom trenutku malo i odrijemao, ali se ipak probudio kad je bilo najvažnije.
Sport / Nogomet | 30. 05. 2022. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 110. godini postojanja Monza je prvi put izborila nastup u Serie A nakon što je u revanšu finala doigravanja slavila na gostovanju kod Pise 4:3.

U prvoj utakmici pobijedila je 2:1, u uzvratu je Pisa bila bolja 3:2 pa se išlo u produžetke u kojima je Monza s dva gola trasirala put prema eliti.

Pisa je fenomenalno otvorila susret i vodila je sa 2:0 nakon devet minuta utakmice.

U prvoj minuti Torregrossa pogađa za 1:0 na asistenciju Beruatta, a u devetoj minuti Hermannsson pogađa za 2:0, asistent je ponovo bio Beruatto.

Međutim, Monza se brzo vrtila u susret. Igrala se 20. minuta kada je Machin na asistenciju Danya Mote pogodio za 2:1.

Izjednačenje Monze režirao je Gytkjaer golom za 2:2 u 79. minuti, asistent kod gola ponovo je bio Danyy Mota.

I kada se činilo da Monza ide u Seriju A, u 90. minuti Mastinu je zapalio Toskanu, pogodio za 3:2 i odveo meč u produžetke.

U produžecima Monza stiže do poravnanja u 96. minuti, Marrone je pogodio za 3:3 na asistenciju Moline, a onda u 101. minuti eksplodiarala je klupa Monze kada Gytkjaer pogađa za 3:4 i ispostavit će se za konačan rezultat ove nevjerojatne utakmice i povijesni plasman Monze u Seriju A.

Utakmicu je s tribina pratio i vlasnik Monze Silvio Berlusconi koji je u jednom trenutku malo i odrijemao, ali se ipak probudio kad je bilo najvažnije.

Ranije su plasman u Seriju A izborili Lecce i Cremonese, dok su iz Serije A ispali Cagliari, Genoa i Venezija.

Kopirati
Drag cursor here to close