Serie A

Roma pobjedom nad Torinom izborila Europu

Roma se ovom pobjedom na ljestvici izjednačila s velikim gradskim rivalom Lazijom (po 63 boda) na petom mjestu, s tim da Lazio tek mora odraditi svoj dvoboj zadnjeg kola.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2022. u 23:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu posljednjeg 38. kola talijanske Serie A nogometaši Rome su s uvjerljivih 3:0 pobijedili Torino u gostima.

Tammy Abraham je postigao dva pogotka protiv kluba kojeg trenerski vodi hrvatski strateg Ivan Jurić.

Drugi pogodak Abraham je zabio s bijele točke, a i treći pogodak Rimljana je pao iz jedanaesterca. Tada, u 78. minuti, točku na i ovog dvoboja je stavio Pellegrini.

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo je počeo utakmicu za Torino, a početkom nastavka na travnjaku je zamijenjen drugim Hrvatom u Torinu, Markom Pjacom.

Roma se ovom pobjedom na ljestvici izjednačila s velikim gradskim rivalom Lazijom (po 63 boda) na petom mjestu, s tim da Lazio tek mora odraditi svoj dvoboj zadnjeg kola. Oba kluba iz grada Vučice zaigrat će iduće sezone u Europskoj ligi.

Torino je pak deseti na ljestvici i u najgorem slučaju može skliznuti na 11. mjesto, piše Hina.

U subotu će utakmice posljednjeg kola odigrati Genoa – Bologna, Atalanta – Empoli, Fiorentina – Juventus i Lazio – Verona, dok se u nedjelju sastaju Spezia – Napoli, Inter – Sampdoria, Sassuolo – Milan, Salernitana – Udinese i Venezia – Cagliari.

U nedjelju će se razriješiti i pitanje prvaka. Milan ima dva boda prednosti pred gradskim rivalom Interom.

Serie A, 38. kolo:

Torino – Roma 0:3 (Abraham 33, 42-11m, Pellegrini 78-11m)

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close