Serie B

Lecce i Cremonese postali novi prvoligaši

Lecce se vraća u Serie A nakon dvije godine izbivanja, dok će Cremonese zaigrati u prvoj ligi po prvi put nakon sezone 1995/96., odnosno nakon 26 godina.
Sport / Nogomet | 07. 05. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Lecce se vraća u Serie A

Nogometaši Leccea i Cremonesea izborili su nastup u prvoj talijanskoj ligi sljedeće sezone, Lecce kao prvak Serie B, a Cremonese kao doprvak.

Lecce je u posljednjem, 38. kolu na svom terenu svladao posljednjeplasirani Pordenone s minimalnih 1-0 (0-0) golom Slovenca Žana Majera u 46. minuti, a s ta tri boda je zadržao prvo mjesto na ljestvici sa 71 bodom.

Cremonese je, pak, u posljednjem kolu sa 2-1 (1-0) kao gost svladalo Como, što je uz 0-1 (0-0) poraz dosad druge Monze kod Perugije, bilo dovoljno za skok na drugu poziciju koja također izravno vodi u drušrvo najboljih sa 69 bodova.

Dvostruki strijelac za sastav iz Cremnoe bio je Di Carmine (28, 49-11m), dok je poraz domaćih ublažio Bellemo (90+6-11m). U Perugiji je snove Monze o izravnoj promociji ugasio Ferrarini (85).

Lecce se vraća u Serie A nakon dvije godine izbivanja, dok će Cremonese zaigrati u prvoj ligi po prvi put nakon sezone 1995/96., odnosno nakon 26 godina, javlja Hina.

Monza, koja je u petak propustila priliku osigurati ulazak u Serie A prvi put u klupskoj povijesti, sada će morati taj povijesni uspjeh potražiti na teži način, kroz kvalifikacije u kojima će još sudjelovati i četvrta Pisa, peta Brescia, šesti Ascoli, sedmi Benevento i osmi Frosinone.

Samo jedan od tih šest klubova će se pridružiti Lecceu i Cremoneseu u prvoligaškom društvu.

Kopirati
Drag cursor here to close