Zvijezde pod ručnom

Dok Barcelona ima jednoga, Real Madrid ima šest svojih Dembelea

Marca podsjeća da najveći rival Blaugrane, madridski Real, ima pola tuceta Dembelea u vlastitoj momčadi. I oni, naime, imaju skupe i poznate igrače koji vrlo malo ili ništa ne doprinose.
Sport / Nogomet | 05. 02. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ousmane Dembele, Barcelonin enfant terrible, vječito je od dolaska na Camp Nou bio na radaru medija. Nažalost, mladi Francuz uglavnom je popunjavao negativne medijske rubrike, što zbog nediscipline, što zbog loše forme.

Na koncu, Dembele u zimskom prijelaznom roku nije otišao u drugi klub iako su ga iz Barcelone poticali da to učini. Vjerojatno će tek na završetku ove sezone doći kraj njegove avanture u Kataloniji.

Međutim, Marca podsjeća da najveći rival Blaugrane, madridski Real, ima pola tuceta Dembelea u vlastitoj momčadi. I oni, naime, imaju skupe i poznate igrače koji vrlo malo ili ništa ne doprinose.

Ova se situacija razvijale postupno tijekom posljednjih mjeseci, da bi se došlo do točke u kojoj su Gareth Bale, Eden Hazard, Luka Jović, Mariano, Fede Valverde i Dani Ceballos samo putnici u autobusu, odnosno kompletiraju popisa igrača svoje momčadi, jer su zbog kombinacije ozljeda, nedostatka samopouzdanja, neuklopivosti i loših izvedbi jedino redovni na klupskoj blagajni.

Carlo Ancelotti navedene igrače rijetko koristi, a ukoliko neki od njih igraju, kao da Real više nema recept za pobjeđivanje i iskusni trener jednostavno ne zna kako ih uklopiti u ekipu, posebno kad ne ide onima koji su utakmicu započeli.

Primjerice, u utakmici četvrtfinala Kupa kralja, u kojoj ih je nadigrao i eliminirao Athletic Bilbao, unatoč lošoj igri i podređenosti ekipe Reala na terenu, Ancelotti je napravio samo dvije izmjene, ali nije uveo nijednoga od spomenutih.

Da bude tragičnije (ili komičnije), kako nije bilo Benzeme, u jednome trenutku je središnji branič Eder Militao igrao centarfora!?

Većina od navedenih 'Dembelea' u redovima Reala bila je, da apsurd bude veći, 10 dana u Valdebebasu na treninzima momčadi, ali ih Ancelotti nije mogao pripremiti utakmicu s Athleticom, nego je čekao Brazilce koji su upravo sišli s čarter leta. Talijanski stručnjak nije mogao uključiti one koji su se dobro odmorili. To je uistinu neuspjeh za trenera i klub.

Na koncu su ispali u četvrtfinalu Kupa kralja od baskijskog kluba koji na toj utakmici nije morao ništa posebno činiti, osim da mu se ne dogodi neka kardinalna pogreška pred vlastitim vratima. Urodilo je plodom, jer Real se u toj utakmici, zbog prikazane igre, mogao nadati samo nekakvom čudu ili velikoj sreći na San Mamesu.

Najgore od svega, igrači kao što su Gareth Bale, Eden Hazard, Luka Jović, Mariano, Fede Valverde i Dani Ceballos više uopće ne izazivaju takvu pažnju kao Ousmane Dembele koji je u sličnim problemima s Barcelonom. Realove zvijezde kao da su navikle javnost da od njih ne treba puno očekivati.

Kopirati
Drag cursor here to close