Copa del Rey

Smušeni Real na San Mamesu ispao iz Kupa kralja

Athletic Bilbao golom Berenguera u 89. minuti pobijedio je Real Madrid i izborio polufinale Kupa kralja.
Sport / Nogomet | 04. 02. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Praktično je čitav meč bio u znaku Athletica koji je prijetio posebno u prvih 15 minuta, stvorivši dvije sjajne prilike preko Garcije, ali je obrana Reala uspješno reagirala.

Real se malo probudio sredinom prvog poluvremena, ali osim jednog pokušaj Kroosa u 33. minuti te akcije koja se mogla pretvoriti u nešto ozbiljnije nekoliko minuta kasnije, kad su se Vinicijus i Asensio spetljali u završnici napada, KRaljevski klub nije puno napravio.

U drugome dijelu bilježi se jedna sporna situacija u šesnaestercu Reala, kad je VAR pregledao ima li osnova za jedanasterac u korist domaćina, koji su tražili penal misleći da je Nacho igrao rukom, ali ništa od toga.

Očekivalo se da će ova tvrda utakmica otići u produžetke, ali je ona ipak odlučena je u samom finišu, u 89. minuti.

Tada je Alex Berenguer primio loptu na vrhu suparničkog šesnaesterca, malo iskosa. Sjajno je iz ravnoteže izbacio Nacha i majstorski naciljao suprotni kut gostujućih vrata za 1:0 i veliku pobjedu svoje momčadi.

Prethodno se Casemiro našao u sličnoj situaciji pred vratima baskijskog tima, ali mu je vratar obranio ne baš opasan šut.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu za Madriđane, ali se nije istaknuo. I Modrić i Kroos dobili su žute kartone, a vezna linija Reala na ovoj utakmici kao da nije imala dovoljno energije.

Podsjetimo kako je u osmini finala Athletic na svom San Mamesu bio bolji i od Barcelone, koju je svladao nakon produžetaka (3:2).

Nogometaši Betisa plasirali su se u polufinale španjolskog Kupa kralja nakon uvjerljive pobjede od 4:0 kod Real Sociedada.

Junak ove Betisove pobjede bio je 28-godišnji Juanmi koji je postigao dva pogotka, prvi u 12., a drugi u 57. minuti. Pobjeda Betisa je i definitivno potvrđena u 83. minuti kada je Willian Jose realizirao kazneni udaraca za 3:0, dok je u 87. Ruibal zabio za 4:0.

Betis je time nastavio sjajnu sezonu, jer je klub iz Seville trenutačno treći na prvenstvenoj ljestvici. U La Ligi i Kupu kralja Betis je kombinirano u posljednjih šest utakmica upisao pet pobjeda i samo jedan remi.

U srijedu su polufinale Kupa kralja izborili Rayo Vallecano (1:0 protiv Mallorce) i Valencia (2:1 protiv Cadiza).

Kopirati
Drag cursor here to close