Posljednji oproštaj

Dirljiv govor Badelja za posljednji oproštaj od Astorija

"Naše su misli s obitelji, Francescom i tvojom princezom Victorijom. Zadatak svih bliskih s tobom je ispričati joj kakav joj je otac bio. Kako velik čovjek."
Sport / Nogomet | 08. 03. 2018. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna je Italija u znaku posljednjeg oproštaja s Fiorentininim kapetanom Astorijem.

Uime momčadi, obratio mu se, posljednji put, dokapetan Milan Badelj:

"Dragi Davide, govorim uime suigrača i cijele obitelji viola. Tvoje ime na hebrejskom znači voljeni, a kada vidim sve ove danas okupljene zbog tebe, vjerujem da je to doista s razlogom tvoje ime."

"Davide, svojim očima možeš ući pod kožu čovjeku i ostati ondje. Nisi kao svi drugi, ti si onaj koji je, čak i ako ne razumijemo jezik, mogao razgovarati sa svima nama, iz srca i držati nas ujedinjene. Ti imaš dar univerzalnog govora srca."

"Tvoji majka i otac moraju znati da s tobom nisu ni u čemu pogriješili, ti si sin i brat kakovg svi mogu poželjeti. Ti si najbolji suigrač, uz tebe smo se osjećali sigurniji, znajući da je David uz nas. Ne mogu zaboraviti tvoj smijeh, tvoje šale sa svima. Kako si se volio opisivati: 'Modni dizajner koji u slobodno vrijeme igra nogomet.'

"Ti si nogomet, onaj istinski, dječji."

"Naše su misli s obitelji, Francescom i tvojom princezom Victorijom. Zadatak svih bliskih s tobom je ispričati joj kakav joj je otac bio. Kako velik čovjek."

"Završit ću s angedotom: ujutro, kad si stigao u fizioterapeutsku sobu, uvijek si palio svjetlo. To si ti svima nama - svjetlo. Hvala, Davide.", piše Goal.com.

Kopirati
Drag cursor here to close