Glavni tužitelj

Astori je umro prirodno, od srčanog zastoja

Smrt Davidea Astorija zavila je nogometni svijet u crno. Astori je bio simbol Fiorentine, nije slučajno nosio kapetansku vrpcu, već je bio pravi vođa i primjer, na terenu i izvan njega.
Sport / Nogomet | 04. 03. 2018. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nogometaš je umro prirodnom smrću, od srčanog zastoja. Iako je čudno da se takvo što dogodi profesionalnom sportašu, koji redovito odlazi na liječničke preglede, bez ikakva znaka upozorenje", objavio je Antonio De Nicolo, glavni tužitelj iz Udina, a prenosi Corriere dello Sport.

Dakle, u 32. godini Fiorentinina je nogometaša Davida Astorija pogodio tzv. sindrom iznenadne smrti.

Policajci ispituju golmana Sportiella, koji ga je posljednji vidio živog, prije odlaska na počinak, kao i klupske liječnike, što je uobičajena procedura.

Smrt Davidea Astorija zavila je nogometni svijet u crno. Astori je bio simbol Fiorentine, nije slučajno nosio kapetansku vrpcu, već je bio pravi vođa i primjer, na terenu i izvan njega, prenosi Goal.com.

Rođen je u Bergamu, točnije San Giovanni Biancu, a nogomet je počeo igrati u Ponte San Pietru, momčadi koja je povezana s Milanom. Upravo iz tog razloga, Astori je 2001. godine zaigrao za Milanove mlađe uzraste, gdje je ostao do 2006. godine, ali nije zabilježio nastup za prvu momčad.

Potom je zaigrao za Cremonese i Pizzighettone, a prvu utakmicu u Seriji A odigrao je 2008. godine u dresu Cagliarija, a na Sardiniji je ostao sljedećih šest godina.

Bio je ljubimac domaćih navijača jer je 2012. godine odbio izdašnu ponudu Spartaka iz Moskve te ostao u klubu uz riječi:

"Od srca zahvaljujem čelnicima Spartaka na njihovom interesu te ponudi, ali želim ostati u Italiji i Cagliariju jer bi se kao igrač volio izgraditi u dresu ovog kluba.

Dvije godine kasnije, otišao je u Romu za koju je nastupio 29 puta, a debitirao je i u Ligi prvaka protiv CSKA.

2015. godine počela je njegova priča u Fiorentini. Odmah po dolasku u klub, postao je jedan od uzora, pravi vođa u svlačionici viola. Bez straha je nazivao stvari kakvima jesu i zbog toga su ga cijenili i navijači i suigrači.

Isto tako, odmah po odlasku prijašnjeg kapetana Gonzala Rodrigueza, Astori je posato kapetan momčadi, ovaj put i formalno jer je već prije bio produžena Rodriguezova ruka.

Također, Astori je nedavno razgovarao s čelnicima Fiorentine oko produženja ugovora, a očekivala se i službena potvrda kako je dogovor postignut.

Kopirati
Drag cursor here to close