Davide Astori

Kapetan Fiorentine pronađen mrtav

31-godišnji kapetan Viola nije se probudio ovog jutra u hotelu La di Moret, gdje je odsjeo sa svojom momčadi pred današnju gostujuću utakmicu s Udineseom.
Sport / Nogomet | 04. 03. 2018. u 12:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan i obrambeni igrač Fiorentine, Davide Astori, pronađen je mrtav u hotelu na dan ligaškog obračuna s Udineseom.

Obrambeni igrač Fiorentine i Italije, Davide Astori noćas je umro u snu, kako prenose tamošnji mediji, a opisuje Udine Today.

31-godišnji kapetan Viola nije se probudio ovog jutra u hotelu La di Moret, gdje je odsjeo sa svojom momčadi pred današnju gostujuću utakmicu s Udineseom. Fiorentina je danas i potvrdila tragičnu vijest…

Iako još uvijek ne znamo sa sigurnošću koji je uzrok smrti, Talijani ga pripisuju srčanom udaru, piše SportArena.hr.

Ionako tužnu vijest još je dodatno zacrnila činjenica kako je Astori prije neka dva tjedna po prvi puta postao otac.

Fiorentina se oglasila tim povodom.

''Fiorentina je iznimno potresena i primorana objaviti kako je naš kapetan Davide Astori preminuo. Zbog ove užasne i delikatne situacije i prije svega iz respekta prema njegovoj obitelji, molimo medije za suosjećajnost.''

Naravno, utakmica protiv Udinesea odgođena je za neki drugi termin, a također se najavljuje mogućnost otkazivanja cijelog današnjeg kola Serie A, no to još nije potvrđeno.

Svoju profesionalnu karijeru počeo je u Milanu, a nakon nekoliko posudbi stigao u Cagliari 2008. godine. Za Rossonere nikada nije napravio svoj službeni debi, no kasnije ga je uzela Roma te potom i Fiorentina, gdje je počeo graditi svoje ime.

Za reprezentaciju Italije debitirao je 2011. godine, postigao jedan gol u 14 odigranih susreta. Tim pogotkom osigurao je svojoj zemlji treće mjestu na Kupu konfederacija 2013. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close