Po ugledu na Olma

Dinamu opet idu milijuni: Mladi talent odabrao RB Leipzig umjesto Leedsa

Prije dva tjedna strani su mediji pisali kako Leeds i legendarni trener Marcelo Bielsa gube bitku s Leipzigom, koji je poznat po razvoju mladih igrača. Joško Gvardiol pridružit će se tako Daniju Olmu.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2020. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Sportski direktor Leipziga Marus Krösche i trener Julian Nagelsmann odlično se snalaze na tržištu nogometaša - izabrali su i Joška Gvardiola

RB Leipzig ipak je, kako su i javljali strani mediji protekli tjedana, pobijedio Leeds United u borbi za Joška Gvardiola.

Dinamov 18-godišnji stoper pridružit će se Daniju Olmu u Bundesligi, ali ne odmah. Službeno bi talentirani stoper trebao potpisati za Leipzig tek prvog dana 2021., no dogovor je postignut.

Podsjetimo, Leeds je Dinamu poslao sjajnu ponudu od čak 22 milijuna eura te još 20 % od budućeg transfera. Na Maksimiru su bili oduševljeni s tom ponudom i prije ispadanja iz Lige prvaka, zbog čega su ostali bez gotovo 30 milijuna eura, no tim transferom nisu bili oduševljeni sam Gvardiol i njegova obitelj.

Za razliku od mnogih drugih, taj tinejdžer iza sebe ima razumnu potporu roditelja te želi otići negdje gdje bi se mogao dodatno razvijati.

Zato su prije dva tjedna strani mediji pisali kako Leeds i legendarni trener Marcelo Bielsa gube bitku s Leipzigom, koji je poznat po razvoju mladih igrača. 

Zbog toga će Dinamo u startu dobiti nešto manje novca, za početak oko 19 milijuna eura, koliko je bila fiksna odšteta i za Olma. To je onaj najsigurniji dio transfera, koji uključuje ostanak Gvardiola na Maksimiru do zime.

Tako je Gvardiol izabrao put Danija Olma, koji je također odbijao možda i za Dinamo unosnije ponude kako bi izabrao klub u kojem će igrati i u kojem će se još razvijati prije još unosnijeg transfera.

Oko 21 milijun eura na Maksimir je zasad stiglo za Olma, mnogo manje nego što su se nadali, ali za sezonu-dvije uz ispunjene uvjete bonusa i postotak od novog transfera moglo bi na Maksimir doći još šest-sedam milijuna, a slična priča veže se i za Gvardiolov transfer.

Uskoro će se znati i detalji ugovora Leipziga s Gvardiolom, a njemčki Bild piše kako se radi o 17 milijuna eura fiksne odštete, uz bonuse koji mogu taj iznos povećati na 19 milijuna, pri čemu će Dinamo u budućnosti dodatno zaraditi ukoliko Gvardiol postigne neki naredni transfer iz "Bikova". 

Kopirati
Drag cursor here to close