RasenBallsport Leipzig

Kakav uspjeh kluba koji je osnovan prije samo 11 godina!

U cijeloj priči nevjerojatna je činjenica da je Leipzig osnovan prije svega 11 godina te da je prije sedam igrao u trećem razredu njemačkog nogometa, a prije samo četiri izborio promociju u Bundesligu.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2020. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Witters / Yussuf Poulsen i Dani Olmo, s Leipzigom su u polufinalu LIge prvaka Europe

Samo 11 godina od osnivanja kluba RB Leipzig izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u četvrtak navečer eliminirao favorizirani Atletico Madrid rezultatom 2:1.

Dani Olmo doveo je njemački sastav u vodstvo, Joao Felix je izjednačio, a onda je Nagelsmannov džoker s klupe Tyler Adams zabio u 88. minuti za prolaz u polufinale.

U cijeloj priči nevjerojatna je činjenica da je Leipzig osnovan prije svega 11 godina te da je prije sedam igrao u trećem razredu njemačkog nogometa, a prije samo četiri izborio promociju u Bundesligu.

Već 2017. godine Leipzig je bio viceprvak Njemačke, a ove je godine imao dobru priliku osvojiti naslov prvaka Bundeslige, no na kraju je Bayern pokazao snagu i u završnici odjurio do naslova prvaka.

Zanimljivo, Leipzig je već drugu sezonu zaredom osvojio treće mjesto u prvenstvu, a ambicije kluba iz sezone u sezonu rastu. 

Mladi njemački strateg Julian Nagelsmann odbio je ponude Real Madrida i još nekih drugih velikana radi projekta u RB Leipzigu, što je garancija da će ovaj klub već iduće sezone, pogotovo nakon ovog velikog uspjeha, biti samo bolji.

Recimo i da su Nagelsmann i RB Leipzig postali prvi koji su u Ligi prvaka eliminirali Atletico Madrid, a da pritom u momčadi nisu imali Cristiana Ronalda, piše Gol.hr.

RB Leipzig će u polufinalu Lige prvaka 18. kolovoza igrati protiv PSG-a, koji je prije dva dana na krajnje dramatičan način, dvama golovima u samoj završnici utakmice, izbacio Atalantu.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac Mario Pašalić doveo je talijansku momčad u vodstvo sredinom prvog poluvremena, no golovima Marquinhosa u 90. i Choupo-Motinga u trećoj minuti sudačke nadoknade PSG je ipak izborio polufinale. 

Kopirati
Drag cursor here to close