Kopić

Dinamov trener: Svi u stožeru su priželjkivali Barcelonu, ja nisam

Nakon što je Dinamo izvukao drugoplasiranu momčad španjolskog prvenstva Sevillu kao suparnika u play-offu Europske lige, trener Zagrepčana Željko Kopić prokomentirao je ždrijeb u Nyonu.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2021. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagrebački Dinamo će u šesnaestini finala Europske lige, odnosno u play-offu za osminu finala, kako ga službeno zove UEFA, igrati protiv Seville, odlučio je ždrijeb održan u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Trener Zagrepčana Željko Kopić prokomentirao je ovakav ishod ždrijeba.

"Svi u stožeru navijali su za Barcelonu. Ja osobno nisam, volim vidjeti što ždrijeb donosi pa tek onda pripremati. Nisam posebno analizirao Sevillu pa da vam sada mogu iz rukava istresti sve. Volim ciljano pogledati utakmice koje me zanimaju zbog mojih trenerskih stvari, ali sam primarno fokusiran na klub i obveze u Dinamu", rekao je Kopić.

Što se tiče snage Seville, jasno mu je kako se radi o vrhunskoj ekipi, ali i Dinamo ima svoje adute.

"Jako zahtjevan protivnik, Sevilla je stvarno izuzetno kvalitetna momčad, ali u prijašnjim sezonama Dinamo je pokazao da, kad je u optimalnom stanju i na najvišoj razini, može igrati protiv svakoga. Vjerujem da će do te utakmice momčad biti u stanju odgovoriti na sve zahtjeve protivnika. Vjerujem da će Dinamo imati svoje šanse za prolazak", smatra Kopić, za kojega je upitno hoće li na proljeće voditi hrvatskog prvaka, s obzirom da je doveden kao privremeno rješenje na klupi.

U prvoj utakmici 17. veljače 2022. domaćin će biti Sevilla, a uzvrat će se igrati tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Parovi play-offa (16-ine finala) Europske lige:

SEVILLA - DINAMO
ATALANTA - OLYMPIAKOS
RB LEIPZIG - REAL SOCIEDAD
BARCELONA - NAPOLI
ZENIT ST. PETERBURG - REAL BETIS
BORUSSIA DORTMUND - RANGERS
SHERIFF - BRAGA
PORTO - LAZIO

Kopirati
Drag cursor here to close