Konferencijska liga

Dinamo večeras lovi europsko proljeće, dovoljan mu je i remi

Hrvatski prvak Dinamo večeras od 21 sat na Maksimiru u susretu posljednjeg, šestog kola skupine C Konferencijske lige dočekuje kosovski Ballkani.
Sport / Nogomet | 14. 12. 2023. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Modrima će, nakon što su im na ruku išli rezultati u petom kolu, za osiguranje europskog proljeća biti dovoljan i bod, odnosno remi s Ballkanijem, koji također ima izgleda za prolazak skupine, no za to mu treba pobjeda u Zagrebu.

"Očekuje nas jako važna utakmica, ključna za naš prvi cilj, a to je da prezimimo u Europi. U Astani smo dobili pobjedu, da možemo odlučivati sami o sebi. Znam da nam paše neriješeno, ali to je nemoguće, želimo ostvariti pobjedu", poručio je trener Dinama Sergej Jakirović.

Dinamo je doživio šokantan poraz na gostovanju kod Ballkanija u drugom kolu. Bit će to sjajan motiv za "osvetu" večeras.

"Ne bih rekao da smo ih tad podcijenili. Nije bilo lako, teren je bio loš, iako to nije opravdanje. Izgubili smo, bio je to loš dan, ostao je gorak okus, a to nam je dodatna motivacija za sutra", rekao je talentirani mladi veznjak Dinama Martin Baturina, prenosi HRT.

Burna europska sezona Dinama, tragično ispadanje iz Lige prvaka, pa šokantan poraz od Ballkanija, sve to začinjeno i neuvjerljivim izdanjima u domaćem prvenstvu, mogla bi večerašnjom pobjedom (ili remijem) i plasmanom u šesnaestinu finala Konferencijske lige dobiti ipak prolaznu ocjenu za kraj jeseni.

Trener Jakirović uspio je dignuti ekipu nakon katastrofalnih izdanja u listopadu, pomogao je tome sigurno značajno povratak Brune Petkovića, ali i neočekivana "eksplozija" Takura Kaneka, a povoljan rezultat danas, još ako se nadoveže isto to u predstojećem domaćem derbiju s Hajdukom, dao bi mir uoči zimske stanke.

Kopirati
Drag cursor here to close